Dating dengan Teacher OKU, Friends & My phone is dead

Friday, June 15, 2012

Caller :- Hello Ella .... ko buat apa tu? Tadi akak kol kenapa tak jawab?
Me :- Saya tengah makan tadi kak. Sori kak .. tak dengar bunyi telefon tu tadi.
Caller :- Laaa .. dah makan ke? Akak baru nak ajak Ella makan. Ni dah otw ke rumah Ella.
Me :- Tak pe kak. Datang je. Nanti saya teman Akak makan. Akak nak makan kat mana?
Caller :- Restoran atas bukit tu la.
Me :- OK tak pe. Akak datang je. Kita jumpa kat sana. Bye. See you. Assalamualaikum.
Caller :- OkOk. Otw. Walaikumsalam.

Dialog dua orang sahabat di Hari Khamis Malam Jumaat. Tunggu punya tunggu tak datang-datang. Gelisah + boring daku.

Kalau boring meme sokmo ni la keja kita ~ Ambek gambar sendiri. 
Macam la kau lawa!! Kahkahkah.

Lepas lama tunggu tapi tak da news from her, belek-belek telefon .. Oh Myyy .. telefon 'jammed' rupanya. On-Off .. On-Off .. last-last aku OFF kan terus. Wahhhh kau telefon .. baru 2 tahun berkhidmat sudah mahu 'Rest In Peace'  *kempis dompet aku lagi la nampaknya ni*. Ambek kunci kereta terus drive ke Restoran atas Bukit. Tengok-tengok diaorang tengah syok makan. Sori. Sori. My phone is dead*sambil keluarkan henfon tanpa nyawa cabut SimCard dan replace dlm telefon Aiman*

Azura Jamal, Yatt, Teacher Tini dan Misz-Ella. Balik dari Aero Class @ Toyota .. singgah dinner di SU jumpa daku. Wahhh .. lepas rindu daku pada diaorang*bahagia*

Teacher Tini yang temporary berstatus OKU kerana cedera di ligamen lututnya. Jap-jap kena injection .. jap-jap makan ubat. Doktor suruh rehat. Class will be pause for one month. Ella .. ko take over la class akak. Aku??? Ya Rabbi .. malasnyaaaaa.

Dia 'park' kereta selang se lot je dari lot parking untuk OKU. When she realised the signboard  .."Mcm perli aku je ni"? KahKahKah. Temporary OKU tak pe kak. Rajin makan ubat, take a good rest. We pray that you will recover soon. Meanwhile, we will definitely miss your class. Nak suruh aku ganti? Adoiiii .. malasnyaaaaa. *My muscle pain belum recover sepenuhnya*

OK dah. Sekian Satu Kisah di Hari Khamis Malam Jumaat dimana My phone is dead and group of friends visited me in my area. Terima Kasih baca. Bye.






You Might Also Like

12 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail