Monday, June 18, 2012

Lunch ramai-ramai

Dua hari sebelum Ahad, received SMS from my sista, KY.
Jom kita lunch ramai-ramai Sempena Fathers Day kat rumah Mama Ahad ni. Nak tak?
OK Jom. Hmmmm .. ok aje kalau si Ella. Sometimes i think .. Bila masa i tolak ajakan/pelawaan my kesayangan ye? Hmmmm .. jarang-jarang. Sangat jarang. I always try my best to make myself free demi kawan kesayangan dan famili. Sometimes i do proposed Get Together too. Patutlah one of my Girlfriend call me 'Social Connectors.' Apa-apa aje .. janji bahagia. Hehehe.

Mula-mula blurr tak tau nak masak apa. Disebabkan Aiman sangat suka makan Sup lately, Sup Ayam ber kentang dan carrot akhirnya. Wangiiiiii dapurku pagi-pagi. Elehhh .. benda biasa .. tak yah kecoh sangat la Ella oiiii. Hehehe.

 Angah rebus Kerang .. makan Cicah Kicap. Kak Ngah masak Sambal Bilis + Petai. Sedappnyaaaaa

Telur Dadar Ber Crabmeat, Bawang dan Daun Sup ~ Laju anak-anak makan.

Pastu ada Kek Coklat, Varieties of Ball with Cheese Powder by KY, Ikan Keli Goreng tapi tak boleh letak gambar dah. En. Google kedekut. Dia dah block me from upload photos .. dah cukup quota katanya. Eh .. bukan dulu ai beli 10GB ke? Macam-macam lah. Benci. Menyampah. Tapi tak pe .. esok-esok ai upgrade la Quota tu. Nak gak taruk gambar kat Blog. Tak kira!!!

Eh. Dah. Takmo emo-emo kan En. Google lagi lah. Nanti-nanti kita sambung cerita lagi eh. Kat Draft Box banyak unfinish story tu. Mekaseh baca. Bye.








19 comments:

Chekgu Azrine said...

kak cik..sup ayam kak cik tu buat saya kecuq liuq..hahaha

Mooniqueen said...

Memang pun... Kalau dapat get together dgn org yg tersyg memang syok sgt... Masak cincai pun sodap je... Ni kan pulak masak meletop...

Huda said...

Hai KC, lama tak jengah sini, sedapnya la makanan2 ni semua, walaupun sup ayam simple tapi tetap sedap tau..abis camana kalau tak leh letak gambar tu?

Mrs. Norrie said...

W/PUN RINGKAS IA SUNGGUH MANAWAN HATI....TERBUKAK SELERA

kakcik said...

Sedap2 nampaknya makanan tu semua. :)

ummi anum said...

berselera nampak sup ayam tu..nakkkk....

gadisBunga said...

mmmm...telur dadar taruk crabmeat...nyummmmm~

Cikpuan rara said...

sup ayam buh kentang.yummeh~

Rai said...

kerang rebus tu kalau letak daun kunyit lagi bertambah harum baunya..

haihss..lama tak makan kerang..

Jue said...

alahai..sup ayam 2..terbaik nmpk nyer kak..leley jap..yum3

lovely said...

i follow...

mama tim said...

assalam..
lapar trus tgk lauk tu..dah la puasa ni kc..hikhik..

Ardini Humaira said...

rindunye nak makan kerang rebus... tapi kerang maal beno kat tempat dni. sobsss

pok amai-amai said...

Alamak! Punah harapan nak tgk gambar juadah yg yummeh2 tu! Keciwaaaaaaaaaaaaa!

Mak Wardah said...

Kak Cik, lapar akak kat office ni...

aDisH.sHidA said...

sedap nya...terutama sup tu mau2 makan time x bape nak sht mcm skrg nie

pergh 1st time tengok telur dadar berCRAB...


best kan dapat kumpul ramai2

deno said...

amboi kak... kecur air liur tengok mknn lazat2 ni :)

Miss uCu said...

sedap2 menu nya tu:)

Mama Likha said...

bestkan bila bkumpul dgn adik badik smua :)