Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kerabu Suhun di Restoran Nadia. Spagethi Ayam


OK jom kita jaga pemakanan.  Alang-alang dah bersenam, kita jaga sekali pemakanan, baru betul-betul sihat tubuh badan, kan.

Kerabu Suhun di Restoran Nadia, Puncak Alam sangat sedap. Orang kata Jangan Pandang Rupa .. Yesss .. memang betul. Restoran biasa-biasa rasa sangat luar biasa. Di Restoran Nadia, Singgang Ikan, Kerabu Suhun, Tomyam dan lain-lain masakan sangat best dan sedap. Warga Puncak Alam sila lah terjah .. tak menyesal punya lah.


Spagethi Ayam Misz-ella cooked for family. Ini menu paling cepat .. ready in 20 minutes. Satu tungku rebus Spagethi .. satu tungku masak Kuah. Zasssss .. siap .. jom kita makan. Rasa? Mmmmm .. sedap la jugak i masak. Hehe. Senang je .. tumis bawang besar + tomato yang dicincang .. masukkan Sos Spagethi jenama Kimball .. campur sedikit Cili Sos .. masukkan daging cincang + Ayam yang dipotong kepingan halus .. dah sebati semua korang rasa la .. cukup semua tabur Mixed Herbs tutup api dah boleh makan dah. Sekejap dan senang .. yang penting my family loves Spagetthi. Bila sebut esok nak masak Spagethi .. semua hepi. Alhamdulillah. Masak-masak for family is alway the best lah., Tinggal lagi kau rajin atau tidak, kan. Ok Bye .. Happy tummy nak rest dah ni. TQ baca ye. Byeee.

3 comments:

Kakcik Nur said...

Anak bujang kakcik pun rajin masak spaghetti bila dah tak tahu nak makan apa... :)

cikjaja said...

Akak..kite pn selalu makan kat restoran nadia tu..memang sedap kan makanan dia..hehehee..terbaik sgt

Kniedaz said...

Anak saya pun suka spageti..yum yum ^_^ (saya pun)