Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

2014. 2015.

Hello 2015.
Selamat Tahun Baru blog readers.

Permulaan tahun 2015 bagai tiada apa-apa buat kami sekeluarga. No family gathering. No outing.
Some of my siblings are very busy with the Voluntarily work.
They have been working very hard since many days ago and still working until now.
Syabas buat semua Sukarelawan. I'm proud bila kita punya sifat prihatin dan kasih sayang sesama insan.  Buat Aiman dan Alif yang dah daftarkan diri untuk Operasi Pembersihan anjuran Kementerian Belia dan Sukan, mama doakan agar terpilih nanti.
I am still sad with kejadian-kejadian yang menimpa Malaysia dalam tahun 2014 and the closing .. pesawat Airasia .... sobs .. moga mereka-mereka yang terlibat di tempatkan di kalangan orang yang beriman. Amin.

On my personal side, sedih, suka, bahagia di tahun 2014.  Too much happenings .. happy and sadness .. only with Godwill and strength we went through the year. May more happiness accompany us in the year of 2015 *sobs*.  Moga Allah swt merahmati perjalanan hidup insan kerdil ini.

  • Awal 2014, my sister and brother both went for operation. Dua orang serentak .. seorang di KPJ Damansara seorang di Subang Jaya Medical Centre.
  • I met with a very bad accident during Hari Raya Aidilfitri di KM 278.7 Lebuhraya Utara Selatan menuju ke Nilai. 8 kereta bertembung sesama sendiri .. bumper to bumper and i was the 2nd car. The 1 st car and me stopped safely tapi kereta belakang langsung tak brake so my car was push to the front. It was bad. My SUV was in the workshop for 1 month. 
  • My youngest brother admitted in IJN due to heart disease.
  • Mula berjauhan dengan Aiman since he further up his study in the College. My routine changed. I miss the terms 'Life is like Amazing race' when he was still in school. Haha. I started to feel so lonely especially during day time and now dah terlalu biasa dengan keadaan itu. Kalau ada magic, aku nak kecikkan dia biar jadi baby. Haha.
  • Crisis ended with happiness. Betul kata orang .. Sabar Itu Indah. I feel blessed. *sobs* 
  • Betrayed, backstabbing by best friends. I crossed off their name from my heart. Sorry. I am a very loyal person. I love my friends very much but you misused my love and trust. GoodBye.
  • I saw a relationship ended with sadness and pain in 2014 *sobs*. I do not know where are you now. I pray you are in fine and good condition. I hope you are doing well. May God give you a strength to go through the journey. On the other party bertabahlah. Takdir itu indah. Moga Allah swt merahmati perjalanan hidup kalian berdua *sobs*
  • I enjoy BFF, soulmates and family accompany in 2014. Hugs, kisses and love from them always make me safe and happy. I love all of you very much. Loads, tonnes of love for them *hugs*
  • 2014  i visited Kashmir .. tempat yang ingin dilawati dari kecik lagi *hepi*
  • 2014 i went to Bario thru my blog. Bario sangat asing for me .. once visited terus jatuh di hati. Daerah kecil sempadan Kalimantan yang serba kekurangan tapi kaya dengan keistimewaannya yang tersendiri. Tq Mr. Sponsor. You make me fall in love in Bario and one day nak pergi lagi, definitely.
  • I faced up and down in 2014. Sedih, perit, ketawa, bahagia. I learned more about life. Kematangan buat kan saya tak lagi melatah dan cepat marah. I am more cool and positive. Tarik nafas dan bertenang. Jangan bertendang. Tahap kematangan dan peribadi seseorang boleh dilihat saat kita menangani masalah.
  • We learned bukan semua yang kita nak kita akan dapat. Perkara/benda yang paling kita suka yang kita fikirkan baik untuk kita adakala boleh jadi sebaliknya dan menghancurkan kita.  Berpada-pada menyukai dan mencintai.
Dah dah tak nak cakap lagi. Azam tahun 2015 korang apa? Me rahsia. But remember .. whatever your Azam or your aim in 2015 is .. Stay focus on your direction. Dont lost the track. Ok bye. Happy New Year again ya.

4 comments:

Kakcik Nur said...

2014 menyaksikan kakcik menjadi surirumah sepenuh masa tanpa dijangka dan tidak termasuk dalam azam 2014 sewaktu di awal tahun...

Alhamdulillah...

Hudson Hah said...

Hi Adik Ella, Happy New Year 2015 to you !

Whatever we have gone through in the past have become history and we need to Move Forward in our Life facing the next level of Challenge to make us a Better Person.

Kita kena selalu amalkan kesabaran semasa menghadapi sebarang cabaran kerana kesabaran itu merupai separuh daripada iman.
Tanpa cabaran dalam kehidupan tiada lah Pencapaian dalam Perjalanan Kehidupan kita.

May I wish you the Year 2015 be filled with GREAT and EXTRAORDINARY SUCCESSES and ACHIEVEMENTS !

TQ.

Warmest Regards,
Hudson

Kniedaz said...

Salam tahun baru KC...

azieazah said...

Selamat Tahun Baru. Apapun berrlaku kita bersyukur dan terus bersyukur..