Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Nasi Kerabu, Non-Stop Exercise, Selipar Baru, Malam Minggu


My breakfast cum lunch hari Sabtu .. Nasi Kerabu. Ohmyyy .. delicious and taste very good.  This Makcik never dissapointed me with her Nasi Kerabu. Dah more than 10 years kot Misz-ella makan Nasi Kerabu Mokcik Kelate ni. Nasi Kerabu is on top of the list dalam Senarai Nasi paling disukai. Nasi lemak, Nasi dagang, Nasi beriyani etc .. etc .. duk bawah ye. Nasi Kerabu ubat awet muda ni tempat pertama. 

Ladies .. do not forget to mark your parking especially yang suka jalan sorang-sorang macam i. Use your handphone take photo for reference ye .. nanti tak la menggagau Kereta kat mana? Kereta kat mana, kan.

Tempat parking kereta adalah The Curve untuk sessi exercise with my girlfren Aerisk.  Aerisk is 23, i am 42 .. donno why we can click together very well. Biasala Misz-ella .. my character senang berkawan dengan semua orang .. whatever your age and races is .. asalkan kita serasi bersama we can always have fun together. Today we challenge ourselves .. we did 2 hours exercise non-stop. From the Hip Hop Bodyjamming dance to Zumba yang boleh buat pinggang kau ramping macam biola. Seronok dan puasnya exercise .. walau penat kita suka gila and hasrat untuk berlari atas Threadmill kita lupakan. Life is great with exercise lah!!

Then hujung jari dah sakit sebab exercise tak pakai stokin *lupa bawak* .. terpaksa beli sepasang selipar cap Harimau Hitam untuk jalan-jalan lepas senam. RM69 i paid only RM47. Aerisk said your selipar so mahal. Tak pe la ... so many years without slippers .. i only love Wedges so i think berbaloi amaun yang i bayar.

Dalam sehari ada bermacam emosi. Suka, sedih .. pandai-pandai la kita bawak diri.

Dan tiba-tiba penat 2 jam bersenam tadi hilang entah ke mana bila Aiman ajak jalan-jalan .. Jalan TAR .. pasar malam paling 'legend' di Kuala Lumpur kami terjah .. cari makanan yang tak da di tempat kita. Mabuk sekejap tengok macam-macam tapi kita hanya beli makanan. Baju cantik Jalan TAR tak mampu menarik perhatian .. dah tua-tua ni nafsu shopping dah banyak kurang. Haha.

We ended our one long day by almost 11pm sampai rumah. 9 pagi Misz-ella keluar, 11 malam baru balik .. spending quality times for myself, friend and kesayangan.  Live life to the fullest .. think positive .. u can do it no matter how penat .. remember .. everything control by our mind. Minda yang kuat .. hidup kita sehat. In sha Allah.


5 comments:

Nurul Ain Zulkarnaind said...

wah bab nasi kerabu tu tak tahan.. mana dapatkan tu KC

Mila Hilas said...

hai sis..pestime dtg sini

Daddy Ziyyad said...

hahaha..nasi kerabu dia tak biru!! Tapi rasa sedap yg penting kan ..:)

Saya dah lama tak ke FF The Curve tu..sebab ke caw @ SCM aja...

Pasar malam paling legend @ KL ya KC? hihihihih..ok, one day I should try go there :)

lia ummiirfan said...

sedapnyaaa nasik kerabuuu... :))

wafa Isma said...

best tu pasar malam tu... ingat masa kat sg buluh tahun lepas ...selalu turun KL ... ni dah balik Penang dah jauh ler...nasi kerabu kegemaran kami.....