Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Senam Berjemaah

Seronok bersenam.
Nak pulak secara berjemaah.
Lagi bagus kalau ada Personal Instructor yang guide.
I'm very lucky .. punya kawan-kawan yang ada minat yang sama.
Dan sekarang tambah hepi .. sebab Aiman dah start follow me gi Gym.
My adik beradik, my mum .. semua suka bersenam. Alhamdulillah. We choose Gaya Hidup Sihat. Untuk kesejahteraan tubuh badan dan kesihatan.

Burned 309 calories, 5.37km on Threadmill.  Percaya lah i paling tak suka disuruh berlari. But in Gym, i have to. Sekarang dah OK .. dah mula suka dan cinta. Dah mula rasa hari-hari mau ke Gym.

309 calories is not enough! Sambung lagi 160 calories, 10.67km cycling.   Pun tak suka sebenarnya 'cycling' ni .. tapi sekarang dah ok .. dah mula enjoy. Dah boleh cycle sambil rilek. Dulu-dulu cycle itu stress!! Haha.


There was one day i burned 300 calories, 45 minutes, 20km cycling. Penat. But fun. Exercise always give me good feeling.

Run with Iklil anak kepada my fren Umi. Seronok bila bersenam ramai-ramai.

There Aiman my son. Dia dah start ke Gym. Yess !!

Aiman and his friend Aliff. Seronok kan exercise. Main 'weight' memang best .. dengan syarat mendapat bimbingan dan tunjuk ajar dari Coach yang betul tapi penatnya mengalahkan Misz-ella 'aerodance' 2 jam tapi memberi kepuasan yang berbeza.  Sesetengah peralatan sangat 'tough', sangat menyakitkan tapi sangat menyedapkan tubuh badan.  I love exercise. Jom kawan-kawan kita bersenam. Untuk kesejahteraan dan kesihatan tubuh badan. Jom.




1 comments:

Daddy Ziyyad said...

Tu sebab kat gym, kita lebih bersemangat, sebab tgk org lain bersenam...hihihih...kalau letak mesin2 tu kat rumah, mmg malas, takde motivasi nak buat...Best tu KC sebab Aiman pun dah join sama..