Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Buffet Ramadhan 2021 - Nostalgia Santapan Keluarga di Menara Kuala Lumpur

Hello pembaca kesayangan,

Kali ini Misz-ella kongsikan kisah tentang Buffet Ramadhan 'Nostalgia Santapan Keluarga' yang dibawakan khas oleh Dewan Bankuet Megaview, TH 03 Menara Kuala Lumpur bersempena dengan kedatangan Ramadhan tahun ini.Konsep 'Nostalgia Santapan Keluarga' dipilih kerana ia membawa makna yang sungguh mendalam buat rakyat Malaysia yang tidak dapat berpuasa bersama keluarga tercinta di kampung halaman disebabkan pandemik Covid 19 yang masih melanda.Disebabkan itulah pihak Menara Kuala Lumpur menjemput para tetamu untuk berbuka puasa bersama bagi mengubati kerinduan kepada kampung halaman dengan menikmati juadah berbuka puasa di ketinggian 288 meter dari aras bumi dengan berlatarbelakangkan panorama indah Kuala Lumpur pada waktu malam.Pelbagai juadah gabungan dari masakan tempatan dan Barat disediakan yang pastinya menggamit memori. Selain dari itu, sate, kambing panggang dan Nasi Pilaf serta salad timun tomato turut disediakan.

Untuk menamatkan buka puasa anda di sini, jangan lupa kunjungi kaunter pemanis mulut yang menyediakan pelbagai jenis kuih-muih serta kek, gabungan tradisional dan moden.Sambil berbuka puasa, pengunjung akan dihiburkan oleh kumpulan muzik dari Menara Kuala Lumpur iaitu 'The Sky Band'.

Harga buka puasa 'Nostalgia Santapan Keluarga' adalah :-

Hari Bekerja:
RM110 (Dewasa) dan RM63 (Kanak-kanak dan warga emas)

Hari Minggu:
RM145 (Dewasa) dan RM83 (Kanak-kanak dan warga emas)

Percuma buat kanak-kanak berumur 4 tahun dan ke bawah (maksimum 5 orang sahaja) dan harga untuk kanak-kanak ke enam dan seterusnya adalah RM50 seorang.

Menara Kuala Lumpur turut menawarkan harga promosi istimewa ke Sky Deck iaitu RM20.00 (Dewasa) dan RM10.00 (Kanak-kanak) sahaja.

Jangan ketinggalan untuk rebut tawaran istimewa ini dan rasai kelainan berbuka puasa di puncak Menara Kuala Lumpur. Pihak Menara Kuala Lumpur mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) dan garis panduan yang ditetapkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bagi mencegah penularan COVID-19.

Untuk maklumat lanjut atau tempahan, sila hubungi Menara Kuala Lumpur di talian 02-20205499 atau layari:-

0 comments: