Selamat Berpuasa hari ke 14 pembaca kesayangan. Alhamdulillah dah separuh bulan mulia ini kita jalani.
Tiap-hari kita bersemangat nak bangun sahur. Bersemangat jugak nak masuk dapur untuk sediakan juadah berbuka buat kesayangan. Istimewanya Ramadhan, semua orang makan serentak, sebab tu jalan jem pada waktu petang , kan.
Sampai rumah, nak kejar dapur lagi. Betul-betul hidup kita ibarat "Amazing race' di bulan Ramadhan ni, dari pagi sampai ke malam sampailah ke Subuh.
Misz-ella pun tak terkecuali. Sepanjang bulan Ramadhan ni, masa sentiasa terisi baik siang atau malam. Alhamdulillah Allah SWT beri saya rezeki kesihatan yang baik, rezeki yang sentiasa mengalir dan rezeki punya masa untuk buat semua perkara.
Kalau dah lambat, Misz-ella masak je NIASE harimau menangis yang sangat membuka selera ni. Biasanya Misz-ella akan letakkan sepeket dua daging ni di belah bawah supaya apa-apa hal, saya sempat lagi main masak-masak untuk keluarga.
Bagusnya daging harimau menangis NIASE ini ialah, ianya dibuat dari daging 'tenderloin' yang sangat lembut so kita tak perlu masak dengan masa yang lama. Hanya 7 minit sahaja!
Selepas 7 minit, angkat dan hiris halus-halus supaya mudah kita nak makan nanti. Tengok tu dalam dia, masih "fresh dan juicy', kan.
Dalam setiap peket Daging harimau menangis NIASE tu dah disediakan beras dan bijan sangai untuk memantapkan lagi rasanya. Sos istimewa NIASE pun ada.
Bijan tabur atas daging. Beras tu taburkan di dalam sos NIASE.
Bila nak makan, kita celup. Misz-ella dah rasa beberapa jenama daging harimau menangis tetapi akhirnya saya tetap patah balik ke jenama NIASE.
SEBABNYA :-
Daging sangat lembut.
Perapan daging sangat sedap. Wangi bau dia masa kita masak.
Sos istimewa NIASE lengkap dengan daun ketumbar. Rasanya masam-masam manis dan pedas. Betul-betul membuka selera di bulan puasa ni tau!
Harga promosi Ramadhan NIASE masih ada. Siapa-siapa berminat untuk cuba Daging harimau menangis NIASE yang sedap ni, sila Whatsapp 0166223138 ye. Confirm sedap sampai teringat-ingat you alls !
0 comments:
Post a Comment