Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Main Dengan Kerusi

Malam ni kita Main Dengan Kerusi.  Setengah jam kita Hi-Lo lepas tu masing-masing ambik kerusi. Berdiri, duduk, bukak, tutup, tengah, tepi dan macam-macam lagi. Auwww .. auwww .. jeritan kecil kita. Sakit oke bila otot-otot peha didera sedemikian rupa. Tapi best!! Serius best!! 



Ini eksyen je cos the actual workout is harder. Ada sapa-sapa sakit peha harini? Well .. that show the workout work, OK. Beauty is pain .. no pain .. no gain. Perghhhhh .. skema sangat la ayat tu, kan. Hihihi.

Muka penat nak senyum tak larat. Peluh maksimum and we burned a lot of calories. I started my workout since i was 20's dan tahun ni saya 40. Setakat ni oke. Misz-ella masih enjoy ber eksesais dengan kawan-kawan. Malah sekarang ni eksesais saya dah tak boleh tinggal sebab bila tinggal, sakit-sakit badan. My advise for those who want to do exercise, cari la exercise yang korang suka. Kalau suka jogging, banyak taman-taman ada. Misz-ella tak suka 'Outdoor' .. nanti kulit terbakar. Ececehhh .. jaga la sangat, kan. Hihihi. Misz-ella suka sangat aerobic dari dulu lagi. Tips for you yang suka aerobic .. Listen to the music. Follow the beat.  Dont blindly do. Pergerakan badan harus selari dengan tempo sebab aerobic adalah gerakan senaman berirama. Tak boleh syok sendiri. Have to listen to the tempo whatever it is. Sesekali buatlah 'body toning'. Its a bit pain tapi best!! OK lah .. Takmo cerita lagi dah. Bye kawan-kawan. Mekaseh baca ye.




10 comments:

Fadilah Aziz said...

huhu...saya dah lama tak exercise...kena start semula ni

ainnoraini said...

mesti best kan kc.. Byk peluh kuar.,.

Jojet said...

bestnya kak boleh bepeluh!

pena rozie said...

Best yer blh berpeluh2....

@cu SaYaNg said...

rindu nye nak berpeluh
memandang kan sekarang nie injured
lambat lagi la nak leh join gedik2 nie semua :(

anyss said...

Assalamualaikum,
ntah bila boleh berpeluh2 gini huhuhuhu

Sukma Haron said...

jarang-jarang exercise..dulu-dulu selalu training game netball ...badan pun solid....

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer kc.. sihat badan lagi !

nyanyisunyi said...

satu hari akak turun tangga naik tangga lebih sepuluh kali kot..hari ni mula dok tingkat 2..letih berlari2 naik tangga turun tangga tp rasa cergas..
dulu ada member ajak pi taman joging tp skrg dah tkde..kalau ada kenderaan sendiri harus pegi sendiri ella..
sesekali bila balik kg buat sauna..fuhh best betul..rasa sihat..

el said...

el ni ye ye nak senam robik kat umah..ada je kelik bg video tp smpi kesudah x wat ape pun..hebad kc ni huhuhu