Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Peluh Biru Malam Rabu


Peluh Biru malam Rabu.
Hahaha .. peluh sume 'clear' tak da warna ye kawan-kawan. Maafkan kegilaan saya menggempakkan ayat itu. WaWaWa .. merah muko dek poloh biru. Erkkk??? peluh biru lagi? Ok.Ok. Sori. Hihihi.

Class kali ni Teacher asyik ulang-ulang basic step. V-Shape Right & Left .. Turn. Lagi .. lagi .. 50 kali lagi. 50 kali? *sambil kerut dahi* tak pernah lagi i mengajar student sampai 50 kali repetitions for the same step. Saje je Teacher mengusik class tauuu. Tu la korang yang baru-baru .. ce pick up cepat sikit. Usually we dont switch or change to a new step selagi everyone tak sama stepnya.

We ended class Malam Rabu di Meru with 10 minutes Floor Exercise. Even i dont really like Floor exercise, bila arahannya begitu .. maka haruslah jadi begitu. Takkan i nak Joget Inang masa dorang ber flooring kot? Hihihi.

Ella .. ada 1 job kat Shah Alam. Ko nak? Dekat Masjid katanya. What? Masjid? Ko biar betul Kak. Aerobic Marhaban kang kita jadinya. I ni Marhaban pun tak tau .. meraban boleh la. Hahaha.

Actually i dont really like to do Mass Aero. I lebih suka indoor aero (studio) with full music system, mirror-mirror, lampu warna warni dan lain-lain lagi. Best ok buat dancerobic dalam studio. Unlike Mass Aero, I boleh gila-gila .. i boleh lepaskan segalanya .. I boleh all out dalam Studio. Kalau Mass Aero ni .. ermmmm .. faham-faham aje la .. banyak mata memandang. Auchhhh .. *tak rela diperhati*.

Sabtu .. ko ada? Ada 1 job kat Klang. In Sha Allah. I try adjust my time. Itu aje yang mampu Misz-ella jawab. Kalau sehat .. kalau ada kelapangan .. i would love to lead or back you up. Kita tengok nanti camana ye. And soon, there will be more and more aero job awaits me.  Alhamdulillah. Rezeki Allah SWT. OK. Sekian sahaja Entry mengenang perpeluhan maksima Misz-ella di Malam Rabu. Terima Kasih baca. Bye.





5 comments:

Im happy being alone said...

oh akaaaakkk..macam mana nak jadi rajin exercise ni..saya ni malas yg amat..huhu..tapi buat jugaklah sekali seminggu..hehe..saya nak buat hari2.. saya cume suka swimming je..tu pun bukan bleh swmming selalu..kena ikut hari utk prempuan je..lagipun takut sun burn..hehe

azieazah said...

Bestnya menari ikut suka hati bersama muzik rancak dan gila-gila!

Quran Kini said...

Assalamualaikum,

Saya dari QuranKini.com ingin ingin menjemput saudara/saudari untuk menyertai program affiliate kami (produk: Al-Quran Digital) dan menjana pendapatan tambahan melalui blog ini. Ia baru sahaja dilancarkan pada 8 Februari 2013 (Jumaat).

Caranya mudah sahaja: -
1. Daftar PERCUMA di QuranKini Affiliate > Klik pada butang 'Klik Di Sini Untuk Mendaftar'
2. Login akaun anda.
3. Pilih tab 'Bahan Promosi' > 'Banners/Links'
4. Copy & paste link pada blog anda

Setiap unit yang terjual, anda bakal menjana RM50.00 dan bayaran komisyen dilakukan setiap minggu terus ke akaun bank anda. TIADA sebarang limit berapa banyak pendapatan yang anda boleh jana. Mungkin mampu mencecah RIBUAN ringgit sebulan!

Malah bukan itu sahaja, bayangkan ganjaran pahala yang bakal anda terima setiap kali pembeli membaca Al-Quran Digital tersebut = pelaburan akhirat.

Terima kasih,
Team QuranKini

p/s: Sila sebarkan jemputan kepada rakan-rakan anda yang lain. InsyaAllah mendapat keberkatan bersama!

YanaUjang said...

klu tetibe nk wat aero class area bangi, putrajaya, kajang sila lah roger2..hihi~ :)

Mami Jarum said...

aslm kak...kat meru ade kelas aerobik yer...katner tu..bole dpt info x?