Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sepetang di Birthday Party Fiyya

Waahhhh .. Leganya rasa when everything is over. Ringan kepala, bahu dan minda.  Berhari-hari Misz-ella bersusah hati dengan "unsettle matters" yang menghantui.  Bertahun-tahun perkara itu menjadi agenda yang tiada kesudahannya dan bila perkara itu settled petang semalam .. Fuhhhhh .. lega. I have fulfilled whatever i am supposed to.  Syukur nikmat Allah SWT .. mengurniakan kesudahan yang baik-baik buat saya. Alhamdulillah.

Cerita beberapa minggu lepas ~ Misz-ella dijemput ke Birthday party 1 year old Fiyya by her mother, Eja Razak. Awal-awal dah dapat jemputan. Beria-ia Eja mahu Kc datang. I quickly block the date for her. Yeahhhh .. tak sabar nak jumpa adik-adik yang lain. Olyn dan Nelly Junior with their face painting during the day. Seronoknya anak-anak cilik ini dapat peluang menconteng muka dengan corak yang dipilih mereka. Comellllll sangat.

Ini kawan saya Zilah Karmila. Rumah dia tak jauh dari rumah Eja.  Birthday Party Fiyya jadi medan buat kami bertukar barang. Kc jangan lupa bawak Pure Marine Seaweed Collagen tu tau .. Zilah nak. Orait. So Misz-ella bawak satu je untuk Zilah. Malamnya Zilah dan suami datang ke rumah Misz-ella untuk memborong PMC sebanyak 2 pack lagi. Alhamdulillah.  Pure Marine Seaweed Collagen (PMC) yang Misz-ella jual sangat berkesan sebab ianya 'pure'. Segar dari laut. Tidak melalui proses kimia yang melupuskan khasiatnya. Sebab tu kesannya lebih cepat berbanding dengan produk ber collagen lain dan lebih disukai ramai. Hanya RM20 sebulan untuk kesihatan tubuh badan dan kecantikan. Sapa la yang tak nak, kan.

Fiza, Zilah, Misz-ella, Cath, Eja dan Nelly at the photography corner in the house. Comel la Birthday party ni. So sweet.

Gambar Candid Fiza yang diambik oleh anaknya Si Fitri. Lawa kan kulit Fiza. Fiza juga pengamal Pure Marine Seaweed Collagen. Jap-jap makan PMC .. jap-jap tepek kat muka buat 'mask.' Halus gila kulit dia.



Candy counter dalam rumah. Very the pink. Sangat ohsem!!

Sweet lah

Nelly tanya .. Kc kenapa cermin mata kat bahu? Kc jawab ~ Bahu tu yang rabun kot? Hehehe. i'm sweet! ya Cath? Yes .. you are. Cath memang sweet like candy and Nelly memang cute dengan aksinya.

Pinggan-pinggan kitorang

We ended up at Eja's house sampai pukul 5:30 petang walhal niat awal nak singgah sekejap je. Biasa la kan .. kalo dah jumpa kawan-kawan .. haruslah bersembang lama-lama melepas rindu. Baliknya Misz-ella bersama se "tipuware" Kek Chocolate Cheese yang dibeli dari Cath. Hmmmm .. lemak berkrim dan sedap. Hai la tummy .. beruntung kau lagi hari ini. Hai la lemak .. bertambah-tambah 'korumn' ekau. Hahaha.

OK dah. Berakhir sudah satu petang dimana kami "bergather-gather" bersama-sama. Satu event yang tenang, manis, harmoni dan kami sangat hepi. Alhamdulillah untuk satu ikatan ukhuwah sesama insan anugerah Allah SWT buat kami semua. Moga berpanjangan dan berkekalan hendaknya. Amin.

Oraite. Got to go. Tq for reading my Entry ~ Sepetang di Birthday Party Fiyya. Nanti-nanti datang baca lagi ye. Bye.






9 comments:

Hanis Azla said...

meriahnya majlis tu.. layan gambar2nya aje dah dapat rasakan kemeriahannya.. lebih2 lagi bila tgk wajah jelitawan tu semua..

Mama Damia said...

thanks kc sbb sudi datang...

faraherda.razalan said...

Wow! Mmg comel. Nmpk manis je bday party ni. Heee~

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://www.nolimitadventure.com/

Kniedaz said...

mak-mak yang vouge bergambar daripada birthday girl ni hehe..

Tina Othman said...

wah seronoknya bergeder-geder

-Sara- said...

cute n sweet :)

azieazah said...

Nampak chocolate fountain kat situ! Wahhhh!

gadisBunga™ said...

KC...sedih saya tak dapat join...sebab last week saya tak balik kl...


harap2 next time saya boleh menyempil kat umah KC..