Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Johor Premium Outlet Super Crazy Sale!!!

Hai. 

Peminat 'Branded & Luxury Handbag' .. sekarang tak perlu lagi berbelanja lebih dengan membeli di 'oversea' like me .. sebab di Johor Premium Outlet, harganya kadang jauh lebih murah. Lebih berbaloi. Good thing, most of the item is on sale up to 85%. Pertama kalinya most of the outlet in JPO menawarkan harga runtuh potongan sehingga 85%. Biasanya 60% sahaja. But this time, until 8th August 2014, its 85%!!


 This is Johor Premium Outlet
Big Boss bagi kitorang masa dari arrival sampai pukul 10 malam untuk 'shop' disini. Yeayy!! Berbuka pun disini *here a lot of food outlet* 

Apa yang seronok di sini ialah semua outlet dekat-dekat sebelah menyebelah. So selagi kaki kau kuat melangkah dan tenaga masih ada .. meh masuk all outlet one by one like us. But then, till 10pm, only 90% of the outlet we managed to cover. Lagi 10% tak sempat .. *nak suruh repeat la tu .. hihihi*

Big Boss dan Mem sedang bayo. WaWaWa .. dorang beli henbeg raya mak dorang di JPO. Wahhh .. sejuk peyut mak ngandung kan ko.  

Moh try Sunglass on Sale. I love that Ted Baker's sunglass tapi memandangkan panjang benor list barang nak beli, maka hasrat tu ku pendam. Lenkali. Lenkali. Lenkali i datang lagi. JPO please wait for me. Hahaha.

Henbeg Coach yang 'trendy and catchy'.  Very fun-fun .. very girlish .. very the lets go for the party concept. Boleh sandang camni .. boleh 'sling' crossing the body, boleh pegang handle je ala-ala pegang 'briefcase'. Harga asal almost RM1.5K, harga offer cuma RM3XX. Melampau murah, kan.

Haaa ... awak kat mana? Saya kat sini. Gitu la lebih kurang dialog bila laki kat sana bini kat sini dan laki sedang cuba menjejak si bini yang tengah bersopink dengan Misz-ella yang macam tak sedar diri lagak sopinknya. Hampir sume 'outlet' kami masuk. Tengok tu .. tengok ni .. masuk 'outlet' tu .. keluar 'outlet' ni. JPO memang 'happening' lah. Tambah happening bila ada tenaga dan masa sebab kami boleh 'spend' masa hampir 12jam di sini sahaja. Banyak 'outlet' nak masuk, kan. Even tak membeli at least boleh 'look see look see'.

Good thing, with 85% sale, you can get 100% branded leather handbag at the price of below RM1000.00.  RM7XX ada .. RM6XX pun ada dan jangan terkejut sebab ada item di dalam 'outlet' yang berharga dibawah RM1XX. Murah. Tersangatlah murah. Petaling Street pun kalah. Petaling Street tu udahlah tiruan tak ori, harga mahal macam nak bergaduh masa menawar dan Misz-ella pun terpaksa la keluar segala ilmu ber Cantonese speaking di situ masa tolong belikan henbeg untuk girlfren ku dulu. 

So guys, whoever interested, please visit JPO before 8th August 2014 for good bargain price. Sure tak regret punya lah.

Belong to Misz-ella ..
5 paper bags bartered with RM 4 digit. Mak kopak tapi hepi. Penat siot kerja mengalahkan buruh Indon .. apa la salahnya sesekali 'reward' diri sendiri, kan.

Ok dah. Harus pergi sekarang membawa diri. Today, 22/7 is a sad day, also a happy day. Hidup memang camtu la. Banyak warna .. till then, berdoalah supaya kita kuat berdepan dengan cabaran kehidupan. AMIN.



3 comments:

Kausar Amin said...

Few days back my sis pergi jpo pastu beli kasut coach rm390! stres jap i hihi. murah gilaa

Kesuma Angsana said...

Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

kakyon said...

taip JPO terus kemari.ini last year punya story ye kakchik. apapun happy menyopping masa tu kan.. :)