Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kecewa Lah!

Harini kecewa.
Sangat kecewa.
Kecewa kerana apa yang diusahakan tak menjadi.
Dari A sampai Z Misz-ella gigih uruskan sendiri tapi kecewa akhirnya.

Then i started to 'muhasabah'.
I postmortem the problem.
I have taken the best effort.
I have taken all action.
But its one way communication.

Panggilan tak berangkat.
SMS tak da jawapan.
Delivery was not done.
Not because we do not want to
Tapi sebab di sana tak 'reply-reply'

Tak da komunikasi 2 hala
Nampak Miss Call tapi kau buat tak tau je
Baca Mesej tapi kau buat-buat buta
Finally you blame me ?
Aku ke yang salah ?

Lain kali telefon tu angkat
Baca Mesej dan jawab
Orang kol nak hantar barang
Orang telefon nak ajak bincang
Tapi kau pekakkan telinga butakan mata
So macamana nak berkomunikasi ?
And finally .. you blame me ?

Cuba fikir balik .. Aku ke yang salah bila 'deal' ni tak jadi?

Ujian. 
Ini Ujian, kan.
Bertabahlah wahai Ella.
Allah nak bagi ganjaran dia dahulukan dengan dugaan.
Allah nak bagi manis dia dahulukan yang masam dan pahit.

And i started to smile 
Mungkin tak terlalu manis
Tapi sekurang-kurangnya tak masam mencuka

And Thanks kesayangan for listening to my story
Walau tak membantu, at least ringan bahu.




12 comments:

Noraini @Nanie said...

Assalam Ella,
Sabar adalah salah satu cara yang boleh menambahkan keimanan dalam diri, maka bersabarlah untuk mendapat keredhaan.

Rai Ourkizuna said...

salam kakcik.. dapat bayangkan macam mana geramnya bila call, msg berkali kali orang tak reply. lepas tu blame kita.. tapi once bila ada orang dengar luahan hati mmg rasa lega sangat sangat.. dan bila difikirkan balik kemudian.. ada terselit jugak syukur bila deal tak jadi.. setiap yg berlaku ada hikmahnya kan.. semoga bertambah murah rezeki kakcik..

JunAina said...

Setuju sangat dengan KC. Aina hilang kerja 2 bulan lepas bergundah gulana bersusah hati rupanya Allah nak beri rezeki berganda selepas itu. Dapat kerja lain dengan extra 10% gaji dan dapat pampasan yg boleh beli sebiji kereta saga cash...alhamdulillah.

ctpayong said...

in syaa Allah...Allah pasti limpahlan ganjaran buat kamu atas kesabaran kamu, aaminnn

Kniedaz said...

Sabar la KC..dugaan berniaga ni kak...

ummi aqilah (LM) said...

Sabar kc, dah usaha sebaiknya tp pihak satu lg x bg kerjasama nk buat camne kan..

Misz-ella Ismail said...

Wkmslm

Thnks Auntie. Ella akan sentiasa ingatkan diri Ella supaya bersabar seperti yang auntie nasihatkan.

Misz-ella Ismail said...

Walaikumsalam Rai ..

Thanks for sharing my feeling. Tq jgk atas doa Rai.

Misz-ella Ismail said...

Alhamdulillah. Good for U, aina. Allah nk bagi yang manis tapi dia dahulukan yang masam dan pahit. Dia sayang kita, kan.

Misz-ella Ismail said...

Time kasih ctpayong

Misz-ella Ismail said...

Thnks kniedaz. Thnks jugak sbb selalu ziarah kc kat sini.

Misz-ella Ismail said...

Thanks adik LM. Komunikasi takkan terjadi kalau sebelah pihak shj beria-ia, sebelah pihak lagi buat sambil lewa. Kan ..