Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Diet. Exercise.


Hello Readers .. I hit the Dance Floor again tonight. We started with Zumba Sex On The Beach song and continue dancing till the last. Gila aku kan .. hari pertama 'period' dalam sakit-sakit kepala dan badan aku tetap lawan. Yes .. Ella is crazy. She is challenging herself to go for it and Alhamdulillah .. she made it. Day 1 and 2 was a blast!! Happy gila bila misi mencabar diri ini berjaya. Hilang sakit yang ada hanya lah Puas dan Cergas. Yes .. I am happy to be stronger bila i berjaya melawan sakit-sakit badan dan kuatkan minda supaya bersenam. Do things that make you happy. Happiness is the key to any door in this world. If you happy with what you are doing, there is no such thing as 'penat' cos you are enjoying it. Berdampinglah dengan mereka-mereka yang punya minat yang sama so that you will support and appreciate each other. Berdampinglah dengan mereka-mereka yang buat kita rasa disayangi dan dihargai. Hidup lah dengan berkasih sayang. Auwwww .. tetiba! Haha.

An hour of aerodance and Tabata with my friend Ekin. We Shuffle, Jumping Jet, J Lo squad, macam-macam step kita buat. Its Magyc Gym Dance Studio you alls .. tiap-tiap malam ada class you can choose which one you like. Ladies Only ya. Man please go to the Gym at the first floor .. sila mensado kan diri di sana kerana Lantai Tari khas untuk mak-mak dara sahaja.


Diet mode is ON - Baby octopus, Seabass, Salmon, Mushroom and red bean .. a plate of favorites that made my tummy happy. Ella loves fish so much. Ella loves to eat. Tapi haruslah mendietkan diri kerana mahu pinggang 26 inchi seperti dahulu. 2 more inches to go .. i'm working hard for my waist line. Misi/target utama adalah singkirkan lemak di perut. Lemak diperut sangat tak bagus sebab kedudukan perut yang dekat dengan jantung. Mana perempuan tak suka pinggang ramping? Tell me. Lusa nak Raya. As usual Raya Haji saya di sini sahaja. Esok pagi-pagi nak bawak mama pergi pasar .. mama mahu merendang kerana lusa Hari Raya. Ok Bye readers. Misz-ella nak gi buat lain benda. Byeeee.

3 comments:

alia farhan Said said...

wah...caya lah miss ella
jemput singgah ke blog saya

Anonymous said...

Betul tu, exercise ni penting dlm hidup ni tak kiralah macamana kita nak lakukan samada kat gym or aero or kat padang (apa2 aktivity padanglah or any games). lagi berkesan jika dilalukan diet skali macam KC buat.

Chot said...

Best blog k.ella. slalu bg +ve aura! Penuh dgn kasih syg. Ini yg kita mau