Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Tomyam Pedas di Absolute Thai


Thai food lover ..

Mesti dah pernah dengar tentang Restoran Absolute Thai. One of my favorite restaurant for Thai Food dining .. sebab masakan dia sangat rasa 'Thai'. Haha.

Tomyam Seafood pedas - seriously sangat pedas. Tapi sedap dan puas!


Ikan Siakap Steam ~ Another masakan pedas yang tersangatlah sedap. The fish is fresh and juicy, the gravy is a little bit sweet, sour and spicy. Mmmm .. yummy!


Kerabu Mangga ~ Nikmati dan Senyummmmm .. tak perlu kata apa-apa


Thai Laksa ~ Yummy!!


Mieng Kam ~ Ahhhh .. feeling kekampung bila nikmati makanan tradisi seperti ini. But I like. Daun kaduk di sapu sos di tambah kelapa kering, kacang tanah goreng, bawang, halia, cili padi, limau dan udang kering. Disimpul dan dikunyah sopan dan perlahan. Ohhhh nostalgia sungguh!! terasa seperti dibawa ke zaman dahulu kala tapi di waktu itu, teman dipaksa kunyah daun sirih .. buat pemanis katanya. Hai la kenangan .. mana mungkin bisa ku sisihkan. Oopsss .. sorry bernostalgia saya sekejap. By the way, saya memang suka makan Mieng Kam. 

By the way, makan-makan di atas adalah bersama my TP famili bersempena dengan Majlis Perpisahan Afif, Intern kami yang sudah tampat tempoh pembelajarannya di sini. Good Luck Afif. Thank you for being very hardworking, very committed, very nice well being man, very polite, very considerate .. ok dah cukup .. tak boleh puji lebih-lebih. Hehe.


Part of the partners in eating. Thank You Dr. Nor for the lovely dinner and moment. We always enjoy and appreciate Quality time together. Budak-budak ni kalau dapat berkumpul, tersangatlah riuh. Satu restoran suara kita je. Haha.

So peminat-peminat masakan Thai, boleh la try Absolute Thai. Yang kami pergi ni di Ikano Power Centre. But warning .. ITS SPICY !! Sediakan tisu dan bergelas-gelas air sejuk sebelum makan. Haha. OK Bye.

3 comments:

Amanda Suria said...

SA pun suka makan kat sini...erm..bila nak dating ngan SA ni? tak pernah terserempak lagi ni...leh makan Mieng Kam sama2

lia ummiirfan said...

woohoo! sedapnyaaa... terliur dah ni.. hihi..

Tips rancang kehamilan

Aishah Amin said...

kerabu mangga nampak menarik! terliur jugak tengok tomyam nya
Aishah