Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

3 Tempat 1 Hari

Pergi 3 tempat dalam 1 hari. To be exact .. keluar jam 11:05 pagi by 2:30 i am at my table already. Dari ofis lama sampai ofis baru ni, kalau ada hal kat luar mesti nak cepat-cepat balik ofis. Ella .. Ella .. kau memang gitu, kan.

Canadian Embassy
Traders Hotel
Matic

Sume tempat dekat-dekat. 
Mission accomplish = Senang hati.
Tapi tak boleh senang sangat .. banyak lagi kerja menunggu ni.
Boss memang la .. suka tau bagi Misz-ella kerja banyak-banyak. Ishhh.
Eh .. eh .. tak baik kau ngutuk boss .. nanti gaji tak berkat. Nanti kerja tak jadi ibadah. Ampunnnn Encik Boss.
*macam la boss kau baca blog kau eh Ella .. Tehehehe*

Kerja banyak tu biasa la fren .. just keep cool and get things going. Jangan stress or else you will give up and quit. Misz-ella dah biasa kerja banyak. Kat offis lama dulu 2 boss i jaga. Keluar bilik ni .. masuk bilik tu. Luckily both baik dan berbudi pekerti. Alhamdulillah .. dipertemukan dengan orang yang baik-baik sepanjang hidup ini. Satu lagi rezeki Allah SWT bagi kat kita. Nikmat yang tersangat jarang kita sedari .. 

I love ICE LEMON TEE and COFFEE

Hellooo .. my name is Ellina. I am young, cute and sweet. Dulu masa Misz-ella kerja kat atas, dia suka datang tempat i. Kak Ella you buat apa? Kak Ella why you so banyak kerja? You need help? Dulu makan nasi lemak sebungkus kecik i kongsi dengan dia cos i always cant finish my food. Oh Myyy .. she eat very slow. I teach her about time management. I told her about my life which is like Amazing Race .. how i have to plan my time and she till remember until today. Long way to go for her but I believe if she get a good Mentor she can be an excellent person one day. Kak Ella doakan you ye. Amin.

Oh My Gucci .. lama gila tak pakai sweet pink ni. Comel siot beg tu but off course i love my LV and Tods more sebab lebih besar and trendy but i cannot menganaktirikan My Gucci.



Jom bawak kawan Mat Salleh kita ke sini.  Sambil makan sambil tengok Live show. Bukan setakat Live perfomance, kita pun boleh berjoget lambak sama-sama. Boleh menari Tarian buloh together. Dont you think it will be a dinner that they will remember? Uniquely Malaysia ~ Full of colours, different races and culture but we stay harmoniously together. Saya sayang Malaysialah!!



I love Heritage Building.
Alololo .. nampak sangat kau orang lama, wahai Ella!!


3 comments:

YanaUjang said...

g tpt dkt2 oke lg..sy slalu kena pi tpt jauh2..tpt jem plak tu..tsk tsk..senyum jugak la..tgk muka ank kt henpon..ilang stress..alhamdulillah :)

Tina Othman said...

besarnya skop keja kc skrg siap ada entertain client, best tu

tapi penatlah klu kena buat keja luar ni

Kak Yon said...

bilalah dapat jumpa ella..