Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Lain Padang. Lain Belalang.

When I say Allah SWT tak datang kan sesuatu dengan percuma, ia memang benar-benar nyata dan terjadi.

Being down and sad lately, tapi aku tetap sabar hadapi. Tiap kejadian, kesedihan .. Kalau kau tenang dan redha, In Sha Allah dapat pahala.

One thing yang I realised, setiap kepahitan yang aku harus telan, diakhiri dengan manis madu akhirnya. Tuhan maha adil.  Alhamdulillah. Rezeki tak disangka, tak diduga. Rezeki itu rahsia Allah SWT, kan.

Udang ohh Udang .. Engkau lah penyeri 'tummy' 2, 3 hari ni.  Tiap kali makan jeruk halia pengiringnya. Sooooo yummy I tell you. I ate many, many and many you know. NICE. NICE. NICE. Lepas ni let's pantang udang for many many days, OK. Kolesterol .. Kolesterol. Haiyooo .. udah puas melantak baru teringat ye. Hihihi.

Teringat kat gelagat En. Halim saat dia tengok Misz-ella makan udang.  Eeeeeiii .. Tak masak.  Sedap la Encik Halim, manis dan segar ni. Tak nak akuuu .. Dia kata. Alololo Encik Halim, tekak very the Melayu.

Alhamdulillah .. Dah berakhir Seminar 3 hari. I am happy to be one of the committee. 
Walau berbeza cara kerja dari tempat lama, tetap pengalaman berharga. Yang penting kita ikhlas. Benda-benda lain jangan fikirkan sangat. Jangan harap pujian atau penghargaan kerana ganjaran Allah SWT itu datang dengan berbagai cara, kan. OK dah. Bye. Esok-esok kita cerita lagi.

10 comments:

Tina Othman said...

Kc

Napa lps mkn udang tu mkn jeruk halia ada sebab tertentu ke

Takpe lps mkn mlm.tu burn balik kolestrol tu

Kesuma Angsana said...

hehehe, but KA idok gemar udang lah !

Kniedaz said...

pengalaman kerja yang berbeza tu memang tiada nilainya kan sis...

:: Mrs.Eady :: said...

uhh sedap nyer!

Ita Rossi said...

Setuju KC. Kalau kita ikhlas Allah pasti membalas.

faraherda.razalan said...

Uish! Mkn kat ne tu KC? Sdpnye. Udang main rebus2 ke?

Aya Zuki said...

nyum2 sedapnyaa..lapar lakk

qaseh dalia said...

hai masuk blog akak je lapar hehe , miss u kakchik ..

Isma Adeliya said...

Oit, cholestrol sedang menggamit tu sis

uncle gedek said...

Mana nasik nya?