Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Octoberian


Selain dari bulan 3, bulan 7, bulan 8, bulan 9, bulan 10 pun ramai jugak yang perlu diraikan in our family.

Celebrate life with food. 
Ayam Halia, Daging Merah, Sotong Goreng Tepung, Udang Masak Petai, Siakap Steam Limau, Pari Bakar Berempah, Kangkung Belacan, Ulam Petai dan Timun, Sambal Belacan. Oh Myyy .. semua sedap-sedap kecuali Petai. I tak makan petai you. Hehehe.


Dengan lafaz Bismillah ..
Kita Makan pakai tanganlah.
Lagi best katanya.
As usual, i'm the first one who finish the food.
Dia ni jaga badannn .. Echewah KY .. jaga makan la aku ni sangat. Time aku membedal ko tak nampak. Hahaha.

Meja ke 3 untuk Adam sahaja .. 

Alahai kekanak .. comel sungguh la dorang makan sendiri

Tiga pondok berderet kami conquer .. 21 orang semuanya. Nasib baik bersambung-sambung pondoknya .. senang kitorang nak cross over. 4 lagi family member not here. If not its complete and perfect.


 Pari Bakar dan Siakap Steam yang licin ~ Kitorang memang suka ikan sangat-sangat-sangat. Fish has a lot of protein. Makan ikan, baik untuk kesihatan. Chewahh .. sempat lagi buat Kempen Kesedaran Masyarakat.


Olohhhh .. budak-budak comel.
Kids makes me happy. Love them much-much.

Bapak-bapak borak-borak. Sian Made in Switzerland BIL i tak tau duk bersila dan macam-macam gaya duduknya dia. Hahaha.

Satu pondok untuk mak-mak. I am happy surrounded with kesayangans. Famili kitorang best!! Meriah, sporting and gila-gila. Life is full of excitement, love and fun.  Hidup berkasih sayang adalah indah. Remember .. Allah turunkan cinta dari syurga. Moga membawa kita ke jannahnya ~ Isma Adeliya.  Dalam diri Misz-ella ada banyak ruang .. dan ruang-ruang itu dipenuhi dengan kasih sayang. I feel blessed being gifted with this.  Beruntung la orang-orang yang aku sayang, kannn. 

Kita raikan mereka yang dalam bulan Oktober bersama

Misz-ella incharge of cake. Disebabkan i cerewet .. sampai dua kedai i pergi. Why not Secret Recipe? Alololo .. dah bosanlah dengan Kek SR. Other option? Puas fikir-fikir .. i decided Ice cream cake at last. Kids will love it. Dont you think so? Ice Cream Cake ni cantik, kannn .. putih suci, nice decoration siap ada buterfly lagi and most important .. aiskrimnya sedap tak muak. I am not an icre cream lover but this one i can makan berulang kali. Sedap oke .. nak pulak makan secara berjemaah .. u cuit sana i cuit sini. Meh kita share. Perghhh .. meriahh!!!

Happy Birthday Octoberian ~ Alop, Adik and KY. I will be very busy end October so i decided to celebrate it with them together. Alala .. masing-masing segan nak potong sebab dah tau diri tak la muda. 39, 42, 50. Jangan nak segan sangat la .. manusia ni makin tua makin berharga ok!!


Percubaan menyalakan lilin without padam suis kipas. Tak berjaya.


Alop and his three kids. He came all the way from Taiping to belanja us.  Thanks Alop for the 'belanjaring'.  We love the food and had fun together. 

Oloh KY .. forever jadi Tukang Potong. Asal potong kek je cari dia .. She is every expert.

Happy 50th Anniversary Alop.  Semoga sentiasa berada di bawah lindungan dan kasih sayang Allah SWT.  My first brother yang 10 tahun merantau ke Benua Eropah dan akhirnya pulang ke Malaysia membina perniagaan dan keluarga di sini.  Hujan emas dinegeri orang .. lagi best hujan batu di negeri sendiri, kan.

7 comments:

Azwan@Mr Money said...

Baru 3 hari x buka blog kak Chik. Buka2 je penuh gambar makanan. heheee

sudipVSsenduk said...

pernah datang sini, makanan & environmentnya mmg best. Paling berharga bila dapat berkumpul dgn org-org tersayang... kan

Rai Ourkizuna said...

saya saya.. saya bulan 10 gak..hahaha.

diana said...

rahsia kecantikan ke tu kakchik..tak makan petai..hehehe

Kniedaz said...

happy birthday to Octoberian ^_^
meriah kan makan ramai2

Anonymous said...

Salam Kak Chik:-)
Selalu baca je blog kak chik but kali ni nak tumpang tanya skit leh tak? kan masa kak chik gi ho chi minh tu... dok hotel an tam tu.. berapa harga semalam ye? sbb kitaorg nk gi sana.. nampak hotel tu mcm best gak sikit....
hope dpt share ye kak chik...
irdawatys@tnb.com.my

Sheherazade said...

Assalammualaikum kc!!kita penah mkn sini sedap