Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Mana Hati Kering Aku?

Dalam dilema. 
Memang dilema sungguh memikirkannya.
But I have to make a decision.
YES or NO.

Sekali fikir YE.
Dua kali fikir kesian kat dia.

Kenapa la aku ni tak da hati kering? Kalaulah hati kering ada jual kat kedai Mamak ... dah lama aku beli tak kira berapa harganya.




Malam Rabu kita Ungu. I choose purple cos purple is nice. Minggu depan kita buat Theme colour lagi ye. Cantik siot menari ramai-ramai sama kaler. By the way, this smile is for you, you and you who read this Entry. Tq baca Entry saya yang biasa-biasa aje.

Jom letak gambar kekawan. Asyik letak gambar sendiri je, kan.  Tapi tak yah heran sangat la, Misz-ella memang suka buat hal sendiri .. tak suka jadi Minah Kepoh atau Busybody. 

Yanti Bedak Sejuk is back to dance with us. Sudah naik pangkat, naik gaji dan responsibility baru-baru ini. Me? Thinking of doing something .. upgrading my life .. moving forward with pride. Nak tau tak what is my plan? Hurmmmm .. tak nak share dengan koranglah. Nak jual mahal sikit. Tehehehe.

Tonight we dance lagu lama .. Sejak ku bertemu pada mu .. fikiran ku sering terganggu .. *lalalala*. Yeahhh .. its Cha Cha time. Pastu kita joget Lagu Tokti. The day before we dance The famous Bolly .. Zhoobi Dhoobi. Perghhh .. terbelit kaki sorang-sorang. Enjoy it .. cos dancing is fun. Tapi mesti 'feel' eh .. dengar muzik .,. follow the beat and smile. 

Teman  aku 'menggila-gila' kan diri.  
Dah makin buruk Dewan Meru. Mentang-mentang tak menang PRU .. tak nak dorang upgrade ye? Tak pe lah .. yang penting we used this place for free. Yang penting Privacy dan Hepi.

Ramai kata Misz-ella dah kurus. Belum 100% puas hati tapi Alhamdulillah .. bersyukur dengan apa yang ada hari ini.  Percaya tak dalam hidup ni makin kita bersyukur makin Allah SWT permudahkan urusan kita? Percaya la ye .. jangan tak percaya .. sebab Misz-ella percaya.

Nak kembali ke zaman ni. Mama je .. Aiman jangan .. yang ni Aiman seriyus kurus 'underweight'. Kurus sangat tak cantik .. gemuk sangat pun badan rasa tak best. Sedang-sedang saja or my fren called it secukup rasa jugak The best. Apa-apa la kan, yang penting sihat. A fren asked me recently .. What motivate you to exercise? Jawapannya .. Cos i love myself very much. Tu je. So korang, kalau sayang diri korang, sila exercise. Bersenam untuk kesihatan, bukan kecantikan. Tapi kalau dapat cantik tu bonus la kan .. sapa tak suka cantik, betul tak? Misz-ella sendiri suka tengok benda cantik-cantik .. suka memiliki barang yang cantik-cantik pastu suka tengok lelaki macho dan handsome. Ada sapa-sapa tak suka? Ishhh .. tak nak kawanlah. Hehehe. OK la ye .. dah cukup dah bersembang dengan korang kat sini. I wanna go and do something to make me happy. Bye.





7 comments:

Kniedaz said...

KC dah cantik as you are...mana ada gemuk? saya tengok KC kurus dah tu (dalam gambar la kan..hehe)

diana said...

Aiman sekarang dah besar kot.lama kakchik tak tunjuk gambar dia..

Crew Fathi said...

amboii.. depaa..

Alin Marlini said...

rindu kak chik...alin pun tgh nak diet..hehehe

Yana Halim said...

rindu kat kak ella. hehe..

mrs.smile said...

bestnya buat aktiviti macam nie..dancing dengan kengkawan!

Nik Azidah said...

bestnya dapat dancing...teringin tapi takde geng hehe...