Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kena Faham Rentak

Kalau faham rentak dan irama, pasti tak susah nak kerja bersama. Tak sumbang, tak canggung dan tak da la kita nak pint point sini sana.  Masalahnya kita lebih suka menyalahkan orang dan berfikiran sumbang dan tak nak faham.  Lepas tu buat bising salahkan orang tu salahkan orang ni. Apa la.

Listen. Listen. Listen. Understand. Understand. Understand.  Dengar dan Faham. Then judge.  Jangan suka-suka salahkan orang.  Kena dekat orang yang bijak dan 'cool' ok la kan .. kena kat orang yang sama spesis macam kau .. tak ke makin buruk keadaan. Dari meletop tak tentu pasal, kan lebih baik kalau kau fahamkan dulu keadaan. 


Rendang Dendeng, Rendang Pedas Paru, Ayam Merah, Rendang Daging Cili Api dan Kuah Kacang. WahWahWah .. sedap-sedap semuanya kauuu.

Rendang Daging Cili Api dan Kuah Kacang tu Misz-ella tukang masaknya yang lain-lain tu Mama ai lee. Makan ramai-ramai di Hari Raya Haji haritu .. sedap punya pasal tak sedar bertambah-tambah. Perghhhh .. bertepek lomak.

Dimakan dengan Pulut Kuning, Nasi Impit, Lemang dan Ketupat Palas penyeri 'tummy'. Tummy was so happy because was treated greatly. Badan merana sebab after that we counted the calorie. Alololo .. dah makan baru kira kalori ye .. tadi makan tak sedar diri!!! Tehehehehe.




One day di mana i so teringin nak makan Tomyam tapi sayang rasanya kurang sedap. Bedal je la kan .. nak dibuang sayang. Membazir itu amalan Syaiton yang direjam. Kan korang kan.

By the way, myself masih lagi busy dua, tiga hari ni. Bila buat sesuatu, buatlah seikhlasnya dari hati. Ketepikan sebarang rasa. I just want to get my work done -   my last contribution untuk mereka yang bakal ditinggalkan. I closed one Chapter and will open a new one. Pahit manis yang kita harungi bersama bakal aku kenang sampai bila-bila. May God bless us in life. In Sha Allah. Amin.






3 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

kalau dpt semua makanan ni lagi sedap kata kauuu..hehehehe...

Rai Ourkizuna said...

adeh kak..saja mengundang kelaparan saya.. hahaha..

Kesuma Angsana said...

ketupat palas paling KA suka sekali, cecah pulak dgn rendang... alahai sedapnyer