Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Frozen

Hati yang beku hanya boleh dirawat dengan kasih sayang sejati.  Cair kebekuan hati dek kasih sayang sejati itu.  

Memang betul, kan.  I wrote many times in my entry about love, kasih sayang. About how we can live happily, harmoniously with love.  Daripada bersengketa, berpecah belah, lebih baiklah kita berkasih sayang sesama kita, kan. Tapiii .. dalam kehidupan sekarang lebih ramai yang suka membuli, menindas, berpecah belah, melaga-lagakan sesama kita dari hidup dengan harmoni. Hmmmm ...


Swimming pool Kelab Golf Rahman Putra

10 orang budak mandi Kolam. I sincerely think Aiman dan sepupu-sepupunya sangat bertuah sebab dapat membesar bersama. I didn't get the same chance.  Masa kecik dulu, sepupu Misz-ella duduk jauh-jauh tapi sekarang ni, adik beradik Misz-ella kecuali Alop yang tinggal di Taiping, yang lain semuanya duduk dekat-dekat.  Like what i said before, everything is like being arranged for us .. padahal masa kecik dulu tak pernah pun kita rancang nanti dah tua kita duduk sama-sama dan dekat-dekat ye. Never we planned that.  Tapi itulah .. semuanya bagai diatur buat kami .. sapa sangka, kan. We are happy watching them growing up together, close to each other. Moga benih kasih sayang yang kami semai dari awal kekal segar di jiwa mereka sampai bila-bila.  Amin.

Petang mandi kolam, malamnya kita tengok wayang.  Frozen is about Love.  Sebuah filem yang sarat dengan pengajaran.  Jangan  pinggir atau pulaukan orang yang kita sayang tapi tunjukkanlah kasih sayang itu, biarkan rasa kasih sayang itu tumbuh mekar di taman hati.  Show that you concern, love and care.  In Sha Allah Bahagia ganjarannya. This is a nice, beautiful movie. Cuti sekolah ni kan, bawaklah si kecik menonton. Mesti diaorang suka, kan.


This is my family.  19 of us watching Frozen together. 5 beradik, 5 keluarga, 19 orang semuanya.  Hepi dapat spending quality times together.  Thanks to Adik who bought the ticket and thanks to Alop and family who came all the way from Taiping to join us with the movie.  Adik beradik Misz-ella macam ni la, rapat, meriah and happening. Walau sibuk, kami sentiasa curi masa untuk bersama. Alhamdulillah untuk setiap detik berharga untuk keluarga.  Moga sampai Syurga kasih sayang kami hendaknya.  Amin.



3 comments:

Kniedaz said...

Frozen...teringin nak tengok wayang dengan rakan2 pejabat..selalu cakap nak p tapi tak pi lagi

norey said...

seronok dapat bersama orang² yg kita sayangi..

Rai Ourkizuna said...

menarik eh frozen tu.. boleh la ajak anak anak tengok.. tak tau la nak tengok kat wayang ke dvd.. hahaha..