Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

My Girlfriend Jacqueline


A day with my girlfriend Jacq.  Dari pagi sampai petang .. starting with brunch finished with Coffee .. tak sedar waktu berlalu.  Too many things to share .. to many stories to update.  I am happy to have you as my Friend.  Kadang-kadang dia macam kawan .. adakala dia menasihat bagai seorang kakak .. ada masanya dia 'guide.'  

Bila keluar dengan dia, maka terkeluar semua Cerita.  Maka saya jumpa kesimpulan dan jawapan atas semua tanda tanya.

Its true .. kita tak 'judge' atau nilai seseorang melalui pangkat mahupun darjat tapi melalui 'IQ' dan kebijaksanaan dia. Adakah dia senang melatah? Adakah dia senang dicucuk orang bawah? Adakah dia emosional? Atau rasional?

Pelajarannya .. ketepikan lah emosi.  Gunakanlah akal bila dilanda krisis.  Sit, Think and Relax. Bila orang cerita, Siasat. Jangan telan bulat-bulat.  Kerana akhirnya kita yang rugi.  Salah langkah, people lost respect and trust.

Remember ye kawan-kawan .. hati-hati 'handle' krisis. Kalau rasa nak marah, sit back and relax. Think. Think banyak-banyak kali.  Kalau orang datang kat kita bercerita, jangan terus percaya dan telan bulat-bulat ye. Fikir dan siasat. Fikir banyak kali. Salah ambik langkah, maka orang hilang hormat kat kita. Hidup itu indah kalau kita tau uruskan nya but it turn haru biru kalau kita tak guna akal yang Allah bagi kat kita tu. Ok lah. Got to go. Bye kawan-kawan. Tq baca.






5 comments:

Kniedaz said...

Salam Jumaat KC, thanks for the sharing.

:: Mrs.Eady :: said...

nice!

Irfa said...

seronok ada kawan sekepala

Kak Yon said...

Salam KC..
kekadang terkenang kawan2 lama, teringin nak jumpa kekonon nak update story.tapi bila dah berjumpa lidah kelu seribu bahasa..

cthajarazlina said...

U sgt beruntung ada kwan yg sggp share sgl suka dan duka kc. Zaman skrg ssh nak jumpa kawan yg betul2 ikhlas dan setia dgn kita. time kita senang n bahagia ramaila yg dtg...bila kita dlanda kesempitan dan masalah batang hidung pun x nampak.