Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

BOIKOT. BOIKOT.

Sana sini orang bercerita tentang Boikot.

Bagus korang boikot tapi kalau nak buat, buat betul-betul.
Barulah cakap dengan perbuatan tu seiring.


Stop beli produk Nestle. OK .. Misz-ella stop minum Milo, Nescafe.  Gantikan dengan Indocafe dan mari support Kopi Kampung. Kopi Muar 434 pun best!

Sila buang handphone Iphone dan Nokia. Yang ni I selamat sebab i pakai telefon jenama S yang dikatakan Samseng oleh telefon cap Epal.

Stop makan KFC, McD. Ok tak pe .. Lepas ni i makan EFC (Ella's Fried Chicken) dan akan makan Burger Abg Depan 7E dekat rumah Misz-ella ni.

Jangan pakai produk Granier, Loreal, Maybeline, DKNY dan yang seangkatan dengannya. OK jugak sebab i pakai Lipstick Mekah Made in Taiwan pemberian Girlfren i Si Mawar@Wai *tenkiu Darling* dan lepas ni jom pakai Mekap Dato' CT. Konfem tak menyumbang kepada Israel, kan.

No Coca Cola. Ahhhh .. tak kesah. Coca-Cola banyak gula. Potong kaki minum banyak beb. 

Tesco? Yess dulu saya beli barang dapur kat Tesco sebab dekat dengan opis. Sekarang ni i dont bother anymore. I can just beli my barang dapur anywhere .. kedai runcit pun tak pe. Bukan banyak barang nak beli pun, kan. Tak da hal, lah.

Lain-lain produk? If i want to write down, its gonna be a very long list. Apa pun, Hidup ada pilihan, bukan tak ada dan pilihannya di tangan kita. So lets think think and think sebelum buat pilihan ye dan buatlah secara Istiqomah .. setakat sehari dua, tidak akan menjejaskan apa-apa. Bye.



4 comments:

Daddy Ziyyad said...

setuju.
yang penting istiqomah.
dan, kalau tak boleh boikot kesemua list, boikot lah apa yg termampu..at least ada yg diboikot..

Ogy Sijemariseni said...

Alhamdullilah boikot selagi mampoo.. tak mati kalau tak makan produk diorang pon kan.

Semut Senyum said...

hye misz-ella... lama saya tak singgah sini.. saya ...'semutsenyum'.... saya pun turut sama percobaan utk boikot... alhamdulillah.. setakat ni mmg dah lama laa tak makan mcD, minum Milo, dan seangkatan dgnnya.. mmg mental kena kuat.... betul tu misz-ella... saya pun nak makan beger abg depan rumah je... lagi sodap! SELAMAT BOIKOT!! =D

Irfa said...

buat sampai melingkup, jgn sekerat jalan