Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Shopping Polo. Wrap Up Day.

Hello Readers. Selamat Hari Isnin. Today routine back to normal, kan? Kids start to go to school, mommy and daddy start kerja harini. Suri rumah mula bizi. Jalanraya mula sesak. Eeeee .. benci! I hate traffic jem. Memang sangat-sangat tak suka lah traffic jem ni tapi zaman sekarang ni, traffic jem is part of lifestyle orang KL. If umur u sekarang 50 tahun, boleh dikatakan half of the age you spend on the road. Lagi separuh kat tempat lain. Begitulah gambaran betapa banyaknya masa kita terbuang di atas jalanraya gara-gara traffik jem untuk ke sini sana. Buat Misz-ella, saya tak suka buang masa. Saya tak suka stress-stress. Stress adalah satu bebanan kepada minda dan tubuh badan. Jangan stress, OK. Mari amalkan gaya hidup sehat.

Shopping Raya untuk Aiman - Hari Sabtu, 2 hari sebelum Raya. Aiman camtu la .. even dah besar .. even selalu keluar dengan kawan-kawan .. dia sebenarnya lebih selesa dengan pilihan Mak. Ok tak Ma? Jom Ma ikut Aiman gi Fitting Room. Ma tunggu kat luar tau. Hurmmm .. Mama yang sporting macam Misz-ella akan melayan dengan rela. I love spending quality time with my Kesayangan. Tak penat memenuhi kehendak dan melayan karenah sang Anak. Anak saham Akhirat kita, kan. 

Jap-Jap Aiman,one more .. lagi sekali. Maknya yang over. Haha. 

I tak tau la you all bila anak dah remaja macamana. Tapi Aiman kalau kat rumah, sebelum tidur mesti nak cari Mak dia dulu .. nak salam .. nak cium.  Dah terbiasa dari dulu.  Kalau kat Asrama, dia akan Whatsapp .. Gd Nite Ma. Bye. Love You. Kalau siang dia akan akhiri Whatsapp dengan 'Bye Ma. Love You. Jangan lupa makan tau'. Sebab dia tau mak dia tersangatlah malas nak makan. Haha. BTW .. I love my Family very much and I am sure you all pun camtu.

Hari Sabtu, siang kita shopping di Butik Polo, Nu Sentral.  Malamnya kami sambung shopping Baju Melayu di sekitar Jalan Tuanku Abdul Rahman/Masjid India sampai jam 2 pagi. Hampir pukul 3 baru sampai rumah dan booooommmmm .. i tidur macam Sleeping Beauty kena racun dengan Apple. Esoknya bangun pukul 4:30 pagi gerak seisi rumah marilah kita bersahur di Kedai Mamak. 

Hari Sabtu jugak adalah our Wrapped Up day di Departure Hall, KL Sentral. I chosed Saturday because nak bagi Staff peluang untuk bercuti sebelum menyambut Hari Raya.  TQ for the support given by my blog readers. Juju yang datang ke Booth GCE untuk membeli Brooch dan lain-lain lagi. Terima Kasih buat sahabat-sahabat baru yang Misz-ella kenal disini. Terima Kasih ERL for the opportunity. Even kita tak buat 'sale' meletop 5 angka kat sini tapi Alhamdulillah .. 80% of the target achieved. 

OK masa ni sedih.  Sedih tengok dah kosong. Sedih sebab business shut down already.  Sedih sebab banyak nostalgia dan kenangan manis disini. Tu la kan, if we did something with heart and soul, we will definitely akan menyimpan sesuatu 'rasa' .. tapi kalau kau buat sesuatu tanpa jiwa .. maka kau takkan rasa apa-apa melainkan tak da rasa apa-apa sahaja.  Tapi In Sha Allah .. Misz-ella akan kembali ke KL Sentral dalam jangkamasa terdekat ni. Doakan ye.

The last pic that i took that night .. buat koleksi peribadi dan kenangan hari tua nanti. Sekian Entry Mengenang Nostalgia Shopping Raya dan Wrap Up Day 2014. Tq Baca. Bye.

3 comments:

Irfa said...

moga ada rezki berjualan terus di XKL ye

lovely said...

sweetnya.. ada anak lelaki yang manja dgn mama dia.walaupun dah remaja..
harap-harap anak bujang saya pun akan rapat dan manja juga dgn saya bila dia dah besar nanti...

Diana Rashid said...

kenapa tak berniaga terus je kakcik..sewa la kedai satu..:p