Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sedih. Raya Rumah Kakak Cool dan Uncle Din

Semalam sedih. Sedih terlampau tak tau nak 'describe' camana. Kita bagi madu orang balas racun kat kita. Silap orang Misz-ella buat baik kot. Misz-ella memang camni .. kalau baik, baik sangat. Kalau sayang, siap bagi jiwa. Bila kita cuba bersihkan titik hitam dalam hati .. bila kita beri madu untuk memaniskan dua jiwa .. tiba-tiba dibalas racun paling bisa. Apa rasa bila madu dibalas racun? Sakit tahap infiniti beb. Tak tau nak cakap camana. Moga aku terus kuat. Moga racun yang kau bagi bertukar menjadi penawar penguat diri. Amin.

Tak nak la layan orang yang terus-terusan menyakiti hati. Pengajaran buat Ella :- Jangan baik sangat. Sila 'add' sedikit kejam dalam hati. Haha. Bukak minda besar-besar. Ni Repetitions. Tak reti lagi nak angkat kaki? Macam dia sorang kawan terbaik kau dalam dunia ni. Kawan terbaik takkan balas racun bila kita bagi madu. Kawan terbaik tau camana nak hargai sesama sendiri.  Ahhh .. dah la. Malas nak pikir pasal kau. Jom kita start Entry and be happy. Yeayy!!

Me, Aiman dan Ummi Zainab. 
Ya Allah hepinya dapat jumpa Ummi. Tak puas sembang dengan Dia. Ummi kalau jumpa kitorang .. bukan main panjang cerita dia. Suara macam pakai 'loudspeaker' sebab 'over excited' .. satu rumah dengar. Dia panggil Aiman Boifren. Haha. Ummi aktif FB. Dia cakap kat i .. Ambooiii aku tengok FB hang siap p SPA lah apa lah. Bukan main. Haha .. biasalah .. cheq memang suka berumahtangga kat Salon. Dari umoq 20an sampai dah 40an Salon memang tempat feveret Cheq. Cheq memang suka kalau dapat cuci muka, urut muka ni semua. Tapi cheq cerewet .. Cheq memilih .. cheq tak suka urut badan dengan Mak Bidan cheq suka urut Aromaterapi kat salun ja. Tu pasai Cheq pokai .. sebab Urut Aromaterapi kat Salun mahai. Padan muka Cheq, kan. *Tehehe*

Alalala Kakak Cook kesayangan hati. Teman Whatsapp teman cerita teman holiday sesama teman gurau senda teman tengok Teater *once upon a time*. Kakak Cool anak Ummi Zainab. Dulu kami se ofis together. Now i left dia pun go. Bukan main sedap dia masak ~ Ayam, Kambing dan Daging, Mee Rebus, Laksa dan macam-macam lagi. Terbabas diet ai tau. Ek elehhh .. hati konon nak diet tengok makanan sedap diet entah pegi mana .. makanan sedap jugak duk dalam 'tummy'. Hihi. Siapa lupa tentang Kakak Cool sila click sini.

Lepas tu muncul Kak Sa .. lagi satu muka i so rindu. Perghh hepi gila tahap nak lompat bintang bila dengar suara dia. Sib baik masih sedar diri. Sebenarnya ramai lagi muka-muka yang i rindu dan teringin sangat nak jumpa 'time' raya ni. Kak Sen, Kak Lynn, Fiza dan ramai lagi.  Aku kan penyayang. Biar jauh di mata di hati i tetap ukir nama mereka. Once kalau aku dah ukir nama dalam hati means korang special to me dah ada sentimental value kat aku .. offkos takkan lupa beb. Sumpah aku takkan lupa sampai bila-bila akan kasih sayang dan persahabatan kami.


Rumah ke 3 adalah rumah my Uncle Din dan Auntie Lah di Kelana Jaya. Tak teringat nak ambik gambar dalam rumah sebab 'so excited' bertanya khabar dan berkongsi cerita.  Belum 'excited' bab makan lagi. Makan? Elehhh .. apalah pertemuan tanpa makanan, kan. So time-time camni .. sila hayati and enjoy the makanan but please dont over or else we will welcome all the lemak, penyakit and whatsoever yang sama spesis dengannya and buat Misz-ella .. i have started my Aerodance Class. Perghhh .. hepi 'dancing-dancing' with Girlfrens. Exercise is a therapy. Bersenam menyingkirkan stress .. membuat kita lebih positif dan sentiasa hepi. Tak caya? Jom join. 5, 6, 7,8 .. Yeayy!!




5 comments:

hOtMaMa said...

Salam Kak.. Selamat hari raya! jangan sedih2 ok.. hehe..

Kniedaz said...

jangan sedih2 KC...you are one positive person i ever known... ^_^

Irfa said...

jgn sedih2 ye kakak cayang ;)

Diana Rashid said...

Urut kat Spa wangi2 kakchik..kat bidan guna minyak busuk..hehehhe

Anonymous said...

kena slalu muhasabah, ada hikmah disebalik kepahitan yang dilalui.