Cerita Kosong Dari Hati

Tuesday, March 27, 2012

Hmmm .. Sebenarnya ada benda nak cakap tapi camna eh nak cakap? Tak tau dimana nak mula tapikannnn .. first mahu maaf pada Silent readers, Pengomen tegar dan yang menjenguk ke sini dari Sabtu sampai lah ke semalam. Blog Misz-Ella dijangkiti virus mengejut .. so Misz-Ella ambil keputusan segera dan mengejut juga. Len kali, if i have decided to tutup terus blog ini, i bagi cukup Notis kat korang ye. So that i boleh jemput you as my Invited Reader.

Malam tadi kita marah. Kita marah Aiman sebab dia buat benda yang kita tak suka. Tapi buat mereka yang kenal Misz-Ella .. banyak manalah marahnya? Tak berdentum punnn. Kita tak pandai lah nak poom pamm poom pamm marah-marah.  Kalau kita buat camtu, terus akan datang rasa bersalah pada orang yang kita marah nak pulak Si Aiman. Membebel pun kita tak pandai tau cuma tak nak tipu korang la kan, kadang-kadang terbebel la jugak. Tapi pastu kita cepat sedar. Eh .. membebel lak kau .. mcm makcik la kau Ella!! So, dan dan tu kita stop. Dah terbiasa derrr .. dari mula kawin asben akan tarik muka kalau kita terbebel. Even Ipar-ipar kita pun bagitau yang abang diaorang cukup tak suka kalau Mak (my MIL) membebel. Kalau mak membebel, dia keluar rumah .. duduk bawah pokok cempedak lagi best!! Hmmm .. camtu la kejadian dan asal usul  serta punca kenapa saya tak membebel atas tiket ibu dan isteri. Atas tiket kawan .. lain!!! Marah tak berdentum .. meletops jer. Hehehe. Eh .. tak lah .. kita ni jenis tak simpan dalam hati. Tak pandai berdendam dan tak reti bergaduh. Kalau tak suka, kita cakap sekali jer pastu dah ok balik. Kita tak suka gossip pasal orang dan suka buat hal sendiri. Tak kuasalah nak bawak kaki sana sini sambil mulut tak henti gossiping. Sorry .. dat's not me. I duduk diam jaga diri sendiri but still .. people are very much interested with me. Kita pakai baju apa .. kita buat apa .. kita pegi mana .. kita beli apa .. tapi diaorang tak tanya .. diaorang 'spying' on me. Eh .. Diaorang buat kita perasan retislah*sambil feeling ala Tokti*  Hehehe .. Mekaceh  ye buat saya rasa begitu berharga. Hehehe.

OK.OK. Berhenti kelaut ye Cik Ella .. please go back to the right track. Back to cerita marah Aiman tadi kan .. akhirnya malam tu kita tidur bertemankan SMS mintak maaf dari anak tersayang. Aiman is such a nice boy, kalau dia buat salah, dia akan cepat-cepat mintak maaf. Kalau kita merajuk jauhkan diri, tak nak tengok dia sebab kita tengah 'emo' dengan dia, dia akan hantar SMS kat kita. Cairlahhh korang dipujuk oleh anak sendiri. Thank you Aiman. You light up my day today. Mama doakan kesihatan dan kesejahteraan Aiman dunia akhirat. Mama doakan Aiman bahagia. 

Saje je nak tayang Spagetthi Meatball dari Kedai Resepi Rahsia. Kita suka makan Spagethhi tapi tak la pandai sangat membuatnya. Kalau kita buat, rasa dia biasa-biasa jer .. gerenti korang takkan teringat-ingat punya lah. Hehehe.

Fried Kueytiaw dari Food Court 1Utama - RM7.95 sepinggan. Apa yang murah sekarang? Kalau masak sendiri, RM7.95 tu boleh makan 5 orang kot? Tapi kannn ... kita tak rajin .. kita pemalassss. So, mari kayakan Tokey Food Court 1Utama. Kahkahkah.





You Might Also Like

19 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail