Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Cikgu Baru. Kawan Lama

OK dah. Jom tampal luka dengan plaster. Kalau tak da stok plaster, guna Minyak Gamat pun oke je. Hihihi. Jangan bersedih lagi.  Meh kita cite pasal Aktiviti Menjaga Kesihatan Diri.

Antara kerja, rumahtangga, diri sendiri dan keluarga ~ Perlu seimbang agar tak ada yang rasa terkecuali. Well, penat jangan cakaplah tapi lama-lama memang dah biasa. Lagipun, saya dah amalkan 'Active Lifestyle' long time ago, since Aiman small. Bermula dengan berjogging di padang awam, beli CD pastu kat rumah buat sendiri, berdansa di Studio dan sesekali menjadi Selebriti. Best? Memang best. Fun? Owhhh .. its so much fun terutamanya berdansa di Studio dengan teman-teman perempuan. I learn from many teacher and met a lot of new friends .. gained a lot of knowledge .. understanding more and  more and improve day by day. To all my Teacher @ Sifu, Tqvm for the guidance. Cayang cikgu sume ketat-ketat. Muahhh.

With Teacher Tini who teach us aerodance. Started join her class last year @ Alam Jaya. Sekali jumpa terus jatuh cinta. She makes dance easy and fun. Even makcik umur 50 can follow her steps. She is 40 but her stamina equal to ladies at 20. She is fun, crazy and tersangatlah sporting. Lawak gila arr lepak dengan dia. Dia tak kedekut ilmu. Saya suka discuss and exchange ideas with her. And i enjoy dancing-dancing with her. 

I love my aerodance friends at Meru. Even most them dah berumur more than 40, they are fun .. they are crazy. Here, we are treated equally. Tak ada 'gap' antara kami. Tiada yang lebih bagus .. tiada yang kurang bagus. Sume dilayan sama rata. Yang penting, kami tersangatlah 'mesraaaaaa ..'

Friday night at Puncak Alam. I met my old friend UmiBaizurah. Wahhh .. berpeluk cium kami berdua. Lama sungguh tak jumpa dia cos she is super busy. Umi is an Artist who loves painting on porcelain. She just finished her exhibition and planning to fly to Amsterdam for another round of exhibition. All the best to you, Umi. Jangan lupa souvenir untuk aku. Jangan ngorat boifren Made in Amsterdam tau. Balik nanti kita 'dancing fun fun together' lagi tau. Hihihi.


8 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

best la...bila entah D nak bererobik bagai ni...

Alin Marlini said...

bestnye dpt erobik...

munna said...

dah lama tak exercise... baru je jogging 10 minit dah sakit satu badan

Kella said...

kelassss la kakchik ni! i adore u la.. teringin nak g kelas dance.. nak join gak boleh tak? =)

Miss Lady Iena Nazir said...

Waaaaa bestnye!

Scarlett O'Hara said...

Selalu exercise sorang2.

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

besttttttnyeeeeeeee... entah bila la mak nak mula bersenam blk huhu

shark said...

hai kakcik :)