Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Roti Bakar Tradisi

Melayari minggu-minggu yang busy. Ada Blog Job yang perlu dibereskan tapi baru separuh siap. Perjalanan menjelajah Blog Kawan-kawan pulak adalah seperti Siput Babi berjalan selepas hujan. Perlahan. Sangat perlahan. Sori kawan-kawan. Nanti dah tak busy kita melawat ye.

BTW, bila dah bosan bersarapan kan Biskut Kering buatan En. Jacobs, pe kata sekali sekala buat Roti Bakar Tradisi. Sapu butter atas roti, panaskan kuali. Kuali ye jangan guna Toaster. Pastu buh butter atas kuali dan bila dah panas, letakkan roti tu sampai garing bawahnya. Angkat dan sapu pulak Kaya. Siap!! Dah boleh makan. Sedap tau kawan-kawan. Ek eleh .. Roti Bakar biasa je pun kecoh nak bagi Resepi. Perasan MasterChef kau ni Ella. Hahaha.


11 comments:

Sidratul Muntaha said...

fuh..
memang terangkat
roti bakar nih..
meleleh air liur nengok!

Tina Othman said...

hihi tu cara dulu2 zaman takde toaster, bakar dlm kuali, tapi tak penah pulak letak butter dulu, nanti nak try lah

kakcik said...

Kakcik makan biskut En Jacob tu bukan waktu sarapan pagi, tapi waktu makan tengahari. Hehehe...

Izan Ishak said...

kakchik... mmg mabeles kalau buat roti bakar camni. atas kuali yg syok tu. garing ajekan.

MaryaYusof said...

Salam kakcik,

Pergh, roti bakar mcm ni sangat2 sedap dimakan dgn teh o @ milo panas... lapar lak perut ni ;)

Daddy Ziyyad said...

roti bakar tradisi, kalau bakar guna arang, lagi meletop!!!

Mak Wardah said...

KC nmpk mcm sedap je....

munna said...

munna suka tambah telur KC...

Mama Likha said...

nti nk try lah.. msti best ni !

Pok Amai-Amai said...

Sedapnye tgk roti bakar tu!

akuzle ayu said...

bagi sy, semua mknan adalah sedappp..hihihihi