Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jadi Kartun

Pernah terfikir tak macamana rupa kita bila dikartunkan? Jom tengok camna .. kot la nanti korang nak cuba.

Rupa di alam nyata. Hello Readersss .. dis is my beautiful gorgeous Darling Fita. Alalalala .. ramai dah kenal dia, kan. My Childhood friend yang masih setia kawan sampai kini. I have seen you when you was 10th .. 20's .. 30's and reaching 40's and i want to see you at 50's .. 60's and more and more. Sampai hujung nyawa harapnya kita kawan ye.

Pastu dijadikan begini. Owhhhhh .. gitew rupa kita di alam kartun ye.??? Omaigoddddd .. dagu tecik .. pipi gebus and we are so slim. Jom jadi 'permanent' kartun. Hehehe.

Ahaaaa .. Ini dalam proses dijadikan kartun. 

Owhhh that's My Darling Fita .. lawa tudung kau, Kak Long

Ignore my mata sepet. Malam tu i tido pukul 3 pagi. Tak boleh tidur sebab awal tu ada Sessi Luah Rasa dengan another darling. Teringat kan titisan airmata dia saat terkenang kisah lama dan aku .. pendengar yang setia hanya mampu pendam duka di dada. Takmau turut meleleh sama .. walau dihujung mata .. ada titis jernih yang sikit lagi mahu gugur bersama ..

Inilah produk yang telah menjadikan kami Kartun. I'm not interested sebenarnya tapi Darling Fita cakap .. Kakchik .. meh kita cuba. Good idea jugak eh .. Keluar rumah muka selebet balik rumah muka 'vogue' hasil kerja tangan Tukang Mekap gitewwww.

Pastu terbeli. Sebenarnya tak nak beli tapi bila Darling Fita tanya ..Kakcik .. ko nak tak? Ko nak aku caj kad aku sebab aku pun nak beli ni. Wohohoho .. laju ai ambek itu ini. Hehehe .. Kita bayar balik ler .. takkan la nak ambek kesempatan ke atas kawan kan .. walaupun kawan kaya raya .. she works hard for the money ok. Tak baik tau ambek kesempatan kat kawan. Nanti kang putus sudah kasih sayang .. hilang sorang kawan .. kurang satu melodi hidup kita nanti. Rugi hilang kawan, kannnnn ..

Pastu kita cuba kasut Clark ini. Sekarang ni kan, kita banyak jumpa Fashionista yang 'daring' pakai kasut sebelah kaler lain .. sebelah lagi kaler lain .. terutama budak-budak muda. Rasanya ok la untuk orang muda .. yang tak muda cam ai ni .. lupakan sahaja. Tak sesuwaiiiiii ok. Hehehe.

Beli mekap dapat voucher. Darling Fita beli Pepiyum dapat voucher lagi tapi dia tak nak guna dan bagi kat Kakchik dia ni. Sebagai kenang-kenangan Voucher Parkson RM90 yang Darling Fita bagi, ai beli Tshirt DKNY berharga RM230 ni .. pas discount .. pas tolak voucher .. ai bayar very small amount sahaja. Thanks Darling .. bukan 'material' jadi sandaran persahabatan kita tapi budi baik .. keikhlasan dan ketulusan jadi pegangan. And since you are going to Fly High-High next week .. Hope you enjoy your trip, dear. Manis-maniskan diri di sana ye. Nanti balik kita jumpa.

12 comments:

alinac lover said...

waaa sgt enjoy kan :) best tu mekap

pinky said...

comel giler kasut tu....tp nak kaler itam jer......

pena rozie said...

cantik ape pic kartun tu...

Pok Amai-Amai said...

Ctk la kasut tu KC. Bape rat tu? Nak kena target la utk raye t. Tapi kan, kasut tu agak2 ade saiz sy tak? Selalunye Clarks bile pattern dempak baru ade saiz sy yg gedabak nie. Huhuhuhu...

Rai said...

KC, warnanya memang lain lain gitu ke KC saja terai 2 warna?

kakchik@ella said...

@Rai, KC try lain2 warna la yang. saje buat gila-gila. hehehe.

lizz said...

kasut clark memang selesa dan sedap pakai design pun cantik2 gakkan...

~~zana@pb~~ said...

Akak pun ada sorang kwn mcm kwn KC tu, baik orangnya n sampai skrg masih kontek. Drp dia belum kawin sampai dah menyolo skrg ni, masih begitu juga. Tapi bukan sebab murah hati dia tu, suka belanja...yg kita suka. Sikap tolak ansur dan tak berkira perlu dlm persahabatan kan?

Daddy Ziyyad said...

wowwww! ini betul2 punya best friend, sejak umur 10 tahun lagi...kawan2 saya masa umur macam tu ntah mana ntah pergi nya sekarang..

kalau kat Central market pun byk artist yg buat servis meng-kartun kan rupa kita :)

Alin Marlini said...

Alin penah buat kak chik...

munna said...

bestnya kak chik.....masih ada kawan2 setia dari kecik lagi....cantik gambur kartun tu....

Izan Ishak said...

sahabat sejati ni KC... suka tgk dua2 nya... so gojes!