Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

ABC Aiskrim

Sekarang ni teknik penyediaan makanan dah semakin kreatif. Dulu masa kecik-kecik yang ada Aiskrim Malaysia je. Paling suka perisa Asam Boi. Kalau tak makan aiskrim Malaysia .. sesekali dapat pulak makant makan Aiskrim Potong perisa kacang merah .. wahhhh .. sedaps.

Aiskrim zaman sekarang dah bekerjasama dengan ABC supaya lebih menarik, sedap dan meriah.

Tukang Makan. Manisnyaaaaaa ...  Hanim bertopi dari Vietnam. Nak bagitau sikit ni .. Segala benda yang bermanik ~ Kasut manik, Topi Manik, Baju Kurung Manik, Beg Manik, Cekak Manik dan apa sahaja barangan yang boleh dilekatkan dengan manik adalah sangat murah di Vietnam.

Tukang bayar 

Mak-mak yang bahagia sebab dapat buat anak gembira. Orang cakap muka kami sama. Betul ke?








20 comments:

eliyaezlinalias said...

(*_*) hentah knp baca n3 ni, tgk picts nyer..teringat kn kc, wanda & pakli kopitiam~

KuNanGKuNanG said...

mmg seiras la muka...:)

Myra Jay said...

Menarik dan tertarik dengan ABC tu...
Menggoda jiwa ;)

Kancilbiru said...

ada seiras sikit...;)

KC dah makan tak ABC seksyen 2 depan UiTM...terbaekkk!! orang balik oversea pun singgah situ kak makan ABC hehehe...

Pok Amai-Amai said...

Ade iras la KC. Heheheh...peh, ABC tu, mengancam tol!

miloais milo said...

ABC menggoda jiwaraga - rasa nak pi carik jam ni gak...

Alin Marlini said...

Kak Chik..tengah bodek bos trip next year nak gi Vietnam...

Memang sama tang mata ngan senyuman tu sama

gadisBunga said...

macam adik beradik pun ada. yang penting comel. ;D

*

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

nakkk lama x mkn ABC camni

Azian Elias said...

YA ALLAH.. tak jatuh ke yg at the top tu.

ALHAMDULLILAH kita antara ibu2 yang dapat membahagiakan anak dgn seribu satu macam karenah dan permintaan diarnag..

hari ni yang kecik tu boleh nak suruh masakkan Nasi Arab nak hantar ke sekolah for teacher's day.. Malangnya, dapur kami tak boleh dinyalakan.. Kena beli lah kat Nasi Arab. hee..Yang penting depa happy.

suzzsuzie said...

nmpk gmbar je dh terliur...mcm2 pesen abc skg..anyway nk sama tp x serupalah...

diana said...

tengopk eskrem tu macam telur dihujung tanduk je,,jahahahha..
tak jatuh ke??

aqishah said...

bc cerita kak chik kat vietnam bestnya.. teringin nak pegi suatu ari nanti...

aha muka mcm kembar lak.. hihihi

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

A'ah..sama. Adik beradik?

Aiskrim tu KC ngancammmm!

kakyon said...

haah..mcm adik kakak..

tiefazatie said...

aah la..nampak sama nie muka..hee

Farah Shamsudin said...

ABC tu buat saya tak tahan la kak.. aduhai..

Melati Qistyna's Mummy said...

Sygnye Nk mkn abc tu, cantik, ahahahahaha

Izan Ishak said...

tingginya ABC tu. lama tak mkn yg best camtu.

Anonymous said...

amboii.mmg sedap abc tu tp lebih sedap lg bila dimkn berkongsi2 heeee