Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Melayan Selera Buat Si 'Tummy'


Setelah penat melayan nafsu dan selera mengisi 'tummy' yang macam 10 tahun tak jumpa nasi sebulan yang lepas tiba lah masa untuk memaksa 'tummy' berehat. Tapi tak rasa terseksa pun sebab entah kenapa tiba-tiba 'feeling' terhadap nasi hilang tak tau ke mana perginya. 


Lunch tengahari Jumaat haritu ~ Tomato Cherry, Cameron Strawberry, Epal Hijau dan Pisang Kaki. Habis sepinggan ... Kenyang. Sangat Kenyang. Bila kenyang .. 'tummy' dah tentu lah hepi. Hehehe.

14 comments:

el said...

mmmg menu yg sgt2 sihat...
xnah lah el mkn lunch cm ni...hehehehe

Resepi Ibu said...

kakchik yg santek..mkn2 tu jgn lupa kakcu ye..miss u...;))

Azian Elias said...

i pun risau tau. lepas balik kashmir ni makan malam memanjang.. Nassi je pulak tuuuu..

aduii..besok makan buah lahh..

Farah Shamsudin said...

saya pun kekadang selera tu hilang kak..tapi kalau dtg seleranya makan sampai tak hengat!

Scarlett O'Hara said...

Nampak menyelerakan dengan warna2 cantik.

Mooniqueen said...

Klu sy mkn ni, mau kebulur mcm org Somalia KC..Hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

wah kak cik kalo saya yg mkn buah aje, jenoh ketaq lutut, kelaparan..hehehehe

hOtMaMa said...

patut la akak sangat cantik!! ini rahsia dia.. hehe..

diana said...

saya pun tak suka nasik sekarang ni..lebih suka mangga muda..hahahah

Chekgu Azrine said...

Suka buah jugak..esp epal..

nazirah said...

wawawau nak cikit kakak hee ;)

mamyharraz said...

comelnya buah-buahan KC kalau mcmni punya comel tentu tummy gembira ;)

Dee said...

dee dulu boleh camni..tp skrg pentingkan nafsu mkn..sbb tu gebus je..muahaha..

gadisBunga said...

kalau ini buah buahnya, nasi dah tentu jadik tak sedap dah..hihihi~