Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Quality Time With Darling


Satu kejadian di petang Ahad dimana kena keluar sorang petang-petang gara-gara diaorang sume tak nak ikut kita. Eeeee .. orang nak ajak makan kat tempat Berbintang-bintang pun tak nak. Mengada tau diaorang ni. Tapi tak pe .. kita keluar diiringi peluk cium dan restu famili so hati tetap lapang dan riang melangkah ke sana sini diiringi pesanan .. "Jangan balik lambat sangat". Baiklah ~ jawapan dari saya yang menurut perintah.

 Sampai sahaja ke destinasi dan selesai cium pipi kanan .. cium pipi kiri with my Darling .. tibalah masa untuk menjamu 'tummy' yang menjerit mahu diisi. Kalau dah tergolek 'this luxury Butter Prawn' depan mata .. haruslah 4, 5 ketul sekali telan. Terbayang Kolesterol .. kolesterol .. tapi hati sebelah lagi cakap *ahhhh .. lupakan .. makan*  Lepas makan baru insaf. OK. Lets ban seafood for the next following weeks. 

Pastu kita makan Marshmallow bersalut coklat. Not because i like it so much tapi sebab kita tengok Darling makan menda ni bertambah-tambah dan penuh selera .. i pun turut tergoda.


Kalau Sushi bergandingan dengan Jeruk Halia .. makin hepi lah si 'tummy'. 

Coffee or Tea?
Teh Tarik.
Hehehe.

Aiskrim Keladi, Aiskrim Jagung macam-macam ada.

I usually not attracted with Tau Fu Fa tapi entah kenapa yang kat One World Hotel CoffeeHouse ni betul-betul menggamit selera. Hepi lagi la si 'tummy'. OK. Tu je gambar makanan yang ada eventhough i makan macam-macam. Buffet Hi-Tea kat One World Hotel Bandar Utama sangat berbaloi dengan harga RM63++ per person. Italiano, Indian, Asian, Japanese and whatsoever .. sume ada. 

With my Darling Fita ~ my PESS schoolmate yang bertanggungjawab menjamu 'tummy' kita petang Ahad haritu. I still remember last time .. ada masanya we walked together to school cos on the way tu dia kena lalu depan rumahku dulu. As times goes by, dia sudah jadi Mem Besar .. i jugak yang masih kecik lagi. Ehehehehe. My Darling Fita will be flying again to her kampung kat London dan Paris. Tehehehehe .. kita panggil London dan Paris tu kampung dia sebab tiap-tiap tahun dia terbang ke sana. Tahun lepas dia balik bulan 2 .. tahun ni dia balik bulan 5.  

Darling Fita tak datang seorang .. tapi ditemani Puterinya yang cantik dan manis bernama Balqis. Istimewanya Fita ialah dia rajin kol i. Tengah 'up' ke .. tengah 'down' ke .. dia akan kol i. She will never leave me alone without news or updates on her. Ai je yang malas kol cos ai suka SMS .. pastu dia komplen .. habis patah kuku ku Kakchik .. dah lebih 10 sms ko aku balas ni .. aku kol je la lagi senang. Hahaha.

Itulah Resepi dan rahsia Friendship remains happily forever ~ sentiasa berhubung tak kiralah sms ke .. phone call ke .. FB ke ... Surat Kiriman ke. Eh .. ada lagi ke yang anta Surat Kiriman zaman sekarang? Percaya tak we were the last persons who left the Coffee House dan percayalah yang selepas itu kami duduk di Lobi Hotel sambung cerita demi cerita seolah-olah cerita kita tak ada habisnya. It was a nice day - Spending Quality Time with my Darling Fita. Memang seharian tu masa dikhas kan untuk kami sahaja. No rushing, no hurry and we went back only after 7pm. Puashati dapat jumpa dan bercerita lama-lama. Thanks Fita belanja me Hi-Tea kat Hotel berbintang-bintang ni and dont forget my new 'itemsssss' from London and Paris ye. Kan tiap-tiap tahun camtu. Hehehe.

*Nak tengok handbag 44 ribu yg ko sebut tu* 

14 comments:

gadisBunga said...

hmmm..one world hotel ni dekat je dgn opis kite. jeng jeng jeng... :D

Farah Shamsudin said...

hepi frenship kak chik & kak fita..

kasihibu said...

ya ampun...meriahnya makan makanan itu.... best jumpa kawan kawan kan? kawan kawan di alam maya (,")

wahida said...

nangis jap tgk semua foods tu..mak aiii..meremang bulu roma tgk marshmallow coklat tu...

semua saya suka except sushi tu..sbb saya tak mkn japanese food..

kakcik said...

Mewah betul makanannya. :)

Henbeg RM44K? Pengsan tak bangun kakcik!

cheqna said...

wah wah wah
beshnya kakchik...
44k???gulp..telan air liur =)

diana said...

kakchik makan banyak pun tak pe sebab kakchik rajin erobik..kalau makan je tak de senaman susah le..

el said...

44K giler kentang
nak tgk gak

cun seh anak kak fita tu
hehehehe

alinac lover said...

waa best la makanan tu.. hebat n truja dh yong hehehehhe

hidayah said...

Wahhh... Opening picture tu buat saya rasa nak pengsan..! Oh..udang..
:)

Cik Ina Do Do Cheng said...

la ingat darling yang mana tadi : ) mencabarlah makanan tu semua.suka kak chik sentiasa cantik.

aizuemi said...

nak tgk jugak handbag 44k tu.. nk tgk.. nk tgk...

deno said...

amboi kak... meneleh air liur deno tengok... huhu

NaniRostam said...

Bilalah kak nani dapat sandang henbeg harga rm44 ribu tuh.....dalam mimpi pun jadilah...