Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kena Langgar

Pagi ni dalam dok leka beratur melayan 'traffik jem' tiba-tiba ... Boooommmm !!! 
Kuat gila bunyi tu. From the sound i knew that my car was hit from the back.
Toleh kiri tengok memang betul. Ada sebijik motosikal yang mana 'Driver' nya dok pandang muka kita tergesa-gesa nak lari. Alahaiii .. nape la kau langgar aku dik. Menambahkan lagi sebal pada hati yang dah sememangnya sebal di pagi Jummat ni. Dan kerana jalan yang jem, tak boleh nak kejar .. tak boleh nak stop and see. Haihhh .. Apa boleh buat .. redhakan saja.

Sampai ofis, park and see. Terkeluar sikit bumper Mr. CRV. Tepuk-tepuk sikit dengan tangan comel kita, OK lah lepas tu ..  you cant see anything .. macam tak kena apa-apa. Tapi tetap sedih .. sebab Mr. CRV yang setia menemani ke sana sini sedikit luka tubuhnya. Mesti sakit disakiti tadi, kan Mr. CRV sesakit dan sesedih hatiku melihatmu dikerjakan sebegitu.

Benci. Benci. Benci. Sedih. Sedih. Sedih.

Tak suka dengan kejutan mengejut yang tak dijangka di pagi Jumaat ini. Hmmmm .. mungkin kau harus berbaju baru selepas ini, Mr. CRV.

22 comments:

azam said...

:) nak cepat sgt mat motor tu....hehehe

cik gold said...

kakchik pi la shopping utuk tangkan diri.hehe

shafiq said...

haiyaa , macam2 sekarang nih ..

Chekgu Azrine said...

Kureng asam btul motor tu...huhu..

Aku Ibu Muda said...

tak sempat tgok plat number?

sisdee said...

ala ciannya..x pelah harap mr crv akan okay pasni..dah suratan kan ;)

biarlah dia lari..one day dia pun akan tkena gak..hukum Allah kan

tak mo sedih2 ek hari jumaat nie

sudipVSsenduk said...

dugaan di pagi jumaat yg boleh buat bad mood 1 hari suntuk... sabarlah

Pok Amai-Amai said...

Eiiiiii! Sakitnya hati. Sy baca entri KC nie pun, sktnye ati sy...Tuhan je yg tau!

Mak Lagenda said...

Mujur cedera x teruk. Kalau tak,mgkin akaun bank plak yg parah!

FARAH deeb said...

Kitepun selama 12 tahun driving ni tak pernah lg langgor org alhamdulillah. Tapi yg tak bestnya dah 4 kali orang langgar kite! Suke no melanggor org.. tensenkan?!
My latest Entry :)
Surprise la sangatt!!!

cheqna said...

sabar je la kak chik..
yang pntg kakchik tak de pape...

syiela said...

sedihnya.. saya pun baru alaminya.. siap kena tukar bumper lg.. huhuhu.. dugaan tu.. moga ada hikmah disebaliknya

Lida Rahim said...

nasib baik tak teruk..

cheer up KC.. esok dah weekend kan?

Hanis Azla said...

aduhai dugaan betul kan kakxhik.. nasib crv.. tepuk2 sikit dah okey balik.. klu keta lain agaknya dah kena bawak pergi kedai dah tu.. take care kakchik..

Hanis Azla said...

aduhai dugaan betul kan kakxhik.. nasib crv.. tepuk2 sikit dah okey balik.. klu keta lain agaknya dah kena bawak pergi kedai dah tu.. take care kakchik..

Hanis Azla said...

aduhai dugaan betul kan kakxhik.. nasib crv.. tepuk2 sikit dah okey balik.. klu keta lain agaknya dah kena bawak pergi kedai dah tu.. take care kakchik..

Myra Jay said...

Aduhhhh, memang sedih + sakit hati kan kalau kereta kesayangan terluka..
Sama luka dengan hati kita ;)

Cik Ina Do Do Cheng said...

alah ciannya mesti kes mencilok ni, segelintir penunggang motosikal memang suka menunggang motosikal ngan keadaan tergesa-gesa. Mr.CRV kak chik dah sampai seru kena tukar baru kot: )

kakcik said...

Bila kena langgar dengan motor, pemilik kereta kena 'redho je la...'. Itu yang selalu kakcik kata pada abang. Pengalaman mengajar kakcik berkata begitu. Sebabnya, memang tak akan dapat apa2 gantirugi, penat buat laporan sampai pukul 2 pagi adalah! :(

mamaRIFQY said...

alahaii..tumpang sedey kakcik!! haish..mst sedeh kan..sob sob sob

diana said...

berbaju baru atau berganti baru tu kakchik??heheh

Anonymous said...

kenapa nak susah2 ganti baju baru, tukar je kereta baru. cepat dan mudah