Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Mee Hoon Kung Fu

Aiman my son, ada satu perangai .. kalau dia suka makanan tu .. tu je la dia akan order. Kat Shida Tomyam, dia suka makan Nasi Goreng Kampung yang dimasak oleh Tokey kedai sendiri. dia tak nak tukang masak yang buat .. dia nak airtangan Tokey kedai jugak*Hamboiii .. demand*. Tiap-tiap hari dia nak Nasi Goreng Kampung .. tak nak lain dah.

One day, Tokey Kedai suggest dia tukar selera ke Mee Hoon Kung Fu. Mee Hoon yang di salut dengan telur yang dipukul pastu digoreng. Pastu kita buat Kuah puteh dia pastu curah atas Mee Hoon tadi pastu dimakan dengan kicap cili padi. Hurmmmmm .. marvellous. Tapi sayang, anak bujang kita kata tak kena dengan selera dia ... nak Nasi Goreng Kampung jugak. Haih .. haih .. haih .. sah lah hang ni perut Melayu .. serupa Abah hang jugak .. kalau tak makan nasik tak kenyang .. Mama hang gak yang flexible .. makanlah apa saja .. sume kita suka*mmg dasar kuat makan* Hehehe. 

Mee Hoon Kung Fu yang marvellous. Makan dengan cili api kicap .. Fuhhhhh .. meletops.

17 comments:

pinky said...

sedapnya KC... hahhaha Aiman sy nga kiter mesti order benda sama je klau msk kat kedai yg sama...kihkihkih...

Nurfarahana A.Aziz said...

ala buat kita lapau je..huwuwuwu

el said...

el ngan asben mmg suka mkn meehon kungfu ni kc..sedap gilerrrrrrrrr

nak cuba try msk kt rumah tp caner eh dia msk mehon tu salut telur...leh mtk x kat tokey tu resepi hehehehe

diana said...

malam ni la kita cuba..:)

NahDaTuLIzaH said...

sedap... :))

Tina Othman said...

sedapnya mihun kungfu, tapi kekadang susah nak dpt yg sedap

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila tak penah makan mehun kungfu.. dgr nama dia pun rasa terbalik perut nie liki

Liza @ Adzriel AB said...

kita ni as a mom kan KC selalu boleh makan apa aje. samalah.. fleksibel..

Mama Likha said...

mmg fevret kita, tp kuew teow kung fu.. bukan mihun hehe.... sdappp kc !

♥MAMASYAZA♥ said...

memang nampak sedap sgt

Syima Emi said...

my feberet ni KC.. tapi syima suka perah limau kasi masam2 skit.. sedappnyeee.. hehehe..

Melati Qistyna's Mummy said...

Cili ptg tu yg terangkat....

Pstt, tuko langsir br yek :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

Aimy sama ngan Firdaus, kalau suka itu tulah je yang dia order.Aimy nasi goreng kampung Firdaus nasi goreng cina. kita flexsibelkan. sedap mee hoon kong fuu kak chik.

alexa yussida said...

sdapnyeee !! kalo sy suka order tomyam campor,nasik putih,kailan ikan masinn..wajib ad...yg lain extra2 mmg dialukan jugak..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

adik x pernah mkn...nmpk sedap..

tiefazatie said...

adui la..mmg nmpk sedap gle!

Izan Ishak said...

suka jugak ni! alaaa... ada cili api kicap lagi terangkat2...