Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Lockout With Girlfriends

Cuti sehari 1 Mei ~ Awal pagi ber aerodance .. pastu pegi Komuter hantar Aiman my son. Weeeee .. hari ni Aiman keluar ke Pesta Buku dengan kawan-kawan. Mesti dia enjoy 'outing' dengan kawan sekali sekala .. tapi .. tapi .. tapi ... Alalalala .. sunyi la mama nanti. Tapi tak pe .. sunyi ku tak lama sebab selepas tu kita keluar dengan kawan-kawan mesra sehati sejiwa.

Calling sana .. Calling sini .. Tanya 'girlfriends' .. Nak buat apa? Nak pegi mana? Tengok wayang nak? OK. Jom. SMS Yanti .. Park your car at Petro pukul 3:15 .. i will drive to Klang. Sejak ramai kawan dari Klang ni .. tempat 'dating' sokmo dalam Wilayah Klang sahaja. Sib baik rumah kita very strategic location .. nak gi Klang dekat .. nak gi Shah Alam dekat .. nak gi Kuala Selangor dekat .. mana-mana pun ok. Toll Free lagi. Tak sia-sia beli rumah kat area yang dulunya "tempat jin bertendang" kata orang. 

Kerana nak pastikan 'tummy' tak rasa terpinggir gara-gara movie .. half chicken di Nandos jadi pilihan me and Pinky@Ismayanti. Eh .. jap-jap. Gelaran Pinky tak lagi relevan disini sebab girlfriend ku si Yanti sudah dapat 'nickname' baru ~ Yanti Si Bedak Sejuk. Ahahahaha .. Semuanya gara-gara terbongkar rahsia sebelum tidur harus sapu bedak sejuk di muka dia dan famili. Takda bedak sejuk, tak boleh tidur mereka semua. Tak nak la i gi rumah u malam-malam .. takut kang rasa tersesat ke rumah Hantu Kak Limah Balik Rumah. Ehehehehhee ...

Alin, dan Teacher cantek  pun ada sama.

Buat yang tak tau .. yang pakai tudung pose ala-ala malu tu la Yanti Si Bedak Sejuk. 

 Allin and me. Wahwahwah .. Sekali beli sampai 2 pepiyum tu. Anak sapa la tu? Ehh .. silap skrip .. Mak sapa la perangai camtu? Wehehehehe .. *biarlah rahsia*


Pas makan, we went for Lockout Movie. Menarik gak cerita dia .. tentang Misi Menyelamatkan Anak Presiden yang terperangkap dalam Penjara M.S. 1. yang terletak di Angkasa Lepas. Mula-mula masuk, i was a bit unhappy sebab banyak adegan ganas. Yanti dok bisik-bisik "Kak Ella .. Kak Ella boleh ke tengok cite camni" .. Kita jawab "Nak buat camna .. Avengers pilihan hati kehabisan tiket lagi sekali. I follow je ler" To be honest .. Seorang yang cintakan kedamaian macam ai memang tak suka tengok cerita ganas orang kena sepak terajang .. memang 'anti' dengan cerita bercirikan "kill .. kill .. die .. die ..". Macam nyawa tak da harga. So, to be safe, ai tutup mata. Weeee .. *selamat*. Hehehe. Pas habis movie, Teacher Cantek dengan Allin pegi makan-makan but i and Yanti Si Bedak Sejuk decided to go back sebab mau dinner dengan famili. Dah rindu sangat-sangat dengan diaorang*macam la setahun berpisah* Hehehe.



12 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

wah sronoknye kak chik dpt lepak2 camni

Farah Shamsudin said...

sesekali keluar dgn girlfriends memang best kan kak..

gadisBunga said...

saya punye rumah pun beli kat area jin bertendang gak tuh. tapi tak lama lagi semua jin akan lari. weehooo!!!

klang skrg ni best kan??

wahida said...

extra hot nandos tu pada saya tak pedas pun...haha...

saya ni mmg kuat pedas KC...


hari ni dua blog tayang nandos...argghhhh....

kakcik said...

Ayam tu nampak sedap sangat... nyum ... nyum ...

qemaishak said...

seronoknya KC berdating ngan kawan2..

shark said...

lama aih x makan nandos :)

Fabulous Me said...

Syiok nye nandos tuh...
adododododoh..

Daddy Ziyyad said...

Pakai bedak sejuk tu lah yg jadi petua org dulu, sebelum adanya SKII tu semua..ekekekeke


Saya tak pernah makan Nando!! ahahahaha

el said...

semua comel2 hehehe

Qaseh said...

ya ampun k.yanti dipanggil si bedak sejuk..haha. abis malu die ble kite panggil di yanti si bedak sejuk dekat office. :)

Mummy Adriana said...

Nandos mmg the best! rindu nak makan peri chicken tu....:)