Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Projek Nasi Ayam

Korang bayangkan eh .. dalam dok bizi-bizi .. sempat lagi myself and Geng Makan berkejaran ke Pantry untuk menjadikan Projek Masak Nasi Ayam kami suatu realiti ... tapi kami makan lewat setengah jam dari waktu biasa la .. sebab nak make sure sume siap, kan. 

Tapi sebenarnya tak susah dan tak guna banyak masa kami pun, masak nasi tak guna masa yang lama, ayam kami rebus jer pastu air rebusan ayam kami buat sup. Kicap dan Sambal Nasi Ayam dibawa dari rumah. So,  kami cuma luangkan masa untuk rebus ayam, masak nasi dan potong-potong sayuran jer. Tak la lama sangat, kann. Tak kacau waktu kerja pun.


Salad rangup, Timun Jepun, Tomato Cherry, Daun Sup, Sos Cili untuk Nasi Ayam dari Ayamas dan Sos Kicap. Hummmmm ..Yummy!!!

Nasi Ayam makan dengan Sup Kacang ~ Ala-ala Nasi Ayam Chee Meng di Bukit Bintang. Nasi Ayam terbaik dan terbest saya pernah jumpa .. tiada tandingan dari dulu hingga kini .... dari saya muda sampai lah sekarang ni dah tak berapa muda dah. Lokasi kedai tu depan Federal Hotel, dekat-dekat dengan Restoran Arab dan Pakistan tu la. Bulan puasa, berderet orang kita berbuka puasa kat situ. 

Pastu kita celur Tauge ~ A-ala Chicken Rice Shop. Terus terang cakap la .. banyak kita makan. Melayang diets sekejap. Apa nak buat .. Ella dan makanan sudah semestinya lah tidak dapat dipisahkan.

19 comments:

ainwaheeda said...

nyum nyum! sedapnya.. meleleh...!

Kancilbiru said...

uiii sedapnya kak...hehehehe

kasihibu said...

bila dah berpakat sepakat tu semua boleh jadi kan? meriah menu nasi ayam tu menarik

kakcik said...

Kakcik tegok gambo pun rasa nak tumpang makan. :)

Pok Amai-Amai said...

Ish....kagum! Nasi ayam hainan ekspres? Sy pun tak terjangkau daya nak siapkan. Lelagi kat opis! Cayalah!

MamaYatie said...

sodapnya....masak kat opis kc?cayalah!!!

el said...

kalo dah mcam ni menu nye..mkn lah ramai2..mmg lah diet pun hilanggg...sempat uols main msk2 kt ofis noh...hehe

Daddy Ziyyad said...

amboiii..main masak masak kat opis..~ahaha...ajak bos makan sekali tak tu?

FARAH deeb said...

Waduhhh! Akak, kacang dalam sup tu dia pakai kacang pe ek? Nak terai ah gak!

KuNanGKuNanG said...

amboi sdpnye..tetibe lak trase nak makan nasi ayam gak..kene gi food court je la jawabnye..huhu

-Sara- said...

akak buat sume tu kt opis ke? wah! cayalah! mmg sedap nmpk tu! :)

Mak Lagenda said...

Kat opis pun buleh jd jugak projek masak2 gini ye KC. Bestttt

qemaishak said...

Bestnya kakchik masak & makan ramai2 gini..nampak menyelerakan

Cikpuan rara said...

wahhhh terliur lak tgk taugeh tu.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sedapnye..adik x jmp lg kat giant timun ni..x suka lah timun biasa tu

deno said...

nyum nyum! nasi ayam mmg feberet deno la ni..

Peri PiA said...

tabik kat u olz
timun japang ek kc?

Queenie said...

fuh! bravo la adik syantik nih!
sempat lagi tu..
kalau nak seribu daya kan sis?

mabong said...

nasi ayam chee meng bukit bintang dulu ada logo halal, tapi skg dah tak ada... hehe mesti ada sesuatu tuu hehe