Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Berlebih-lebih

Aduihhhh .. Misz-ella kan, sebenarnya rimas tengok ragam manusia yang suka berlebih ni.  Benda tak da apa pun, tapi dia 'take it like a very big thing'.  OhMyy .. pening kepala i layan. Sudahnya  .. ku biarkan je dia.

Kesimpulannya, bila orang cerita sesuatu pada kita, dengar boleh telan jangan.  Sebab kadang benda tu tak da apa, its just that dia yang suka besarkannya.  Kadang benda tu 'small matter' tapi dia nak heret kita supaya kita percaya akan 'kebesarannya' melalui ceritanya.  Wahai Misz-ella, bertabah lah kau. Kuatkan semangat dalam menghadapi dugaan kehidupan.

3 comments:

Marina Monroe @Nanie said...

Assalam KC,

hihihi jangan peduli cerita remeh temeh orang, kita ada urusan kita sendiri.
Pernah sesaorang menasihati auntie,
1) orang bercerita kita mendengar, yang baik buat teladan, yang tak baik buang jauh2.
2) Nilailah perangai kawan2, yang baik didekati, yang havoc2 tu dihindari.
3) tolong pada yang minta tolong sahaja, itu pun jika termampu.
4) Sapa2 buka mulut nak pinjam $$$$ beri yang termampu sebagai sedekah, no pinjam2 bisness..hahahaha

Udah dulu..auntie dah tua, memang dah banyak jumpa macam2 jenis manusia..hihihihi

Nanie said...

Hehehe adat manusia cam tu lah...

Rai Ourkizuna said...

bertabahlah kak.. mungkin dia memerlukan sedikit sapot atau simpati dari akak..thats why dia cerita mcm teruk sangat bendanya..