Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kinabalu Pines Resort

Kinabalu Pines Resort, the most popular resort in Kundasang, 7km dari Taman Kinabalu.  Since trip ke Kota Kinabalu ni tempat tinggal Misz-ella yang incharge so setelah di tapis dan 'screen' berulang kali, makanya Kinabalu Pines Resort pilihan hati. So lets chekidaut the Resort with me.


Pokok-pokok 'pine' ditanam di sepanjang jalan masuk ke Kinabalu Pines Resort.  This resort has a beautiful landscape. The scenery is Superb!

The trees are well maintained.

Bersih, tenang dan selesa. Sejuk mata memandang, kan.

Tempat ini dikhaskan untuk penginap-penginap yang mahu melihat Gunung Kinabalu tapi biliknya bukan 'mountain view'.  So they have to come here to enjoy the view tapi kena kongsi dengan yang lain-lain la ye.

Kinabalu Pines Resort adalah resort yang mana biliknya berkonsepkan 'cabin'.  Bukan semua bilik has a mountain view so kena pandai pilih lah.  Blok P dan R juga mengadap Gunung Kinabalu.  Look at the landscape .. cantik, kan.

Di sini ada Rabbit House, Orchid Garden but i didn't go and see.

Segala-galanya adalah B.E.A.U.T.I.F.U.L.

We stayed at Block S - Bilik yang paling besar di resort ini.  Kalau datang dengan famili, memang sesuai sangat duduk disini.  Block S (bilik Super Deluxe) ada katil King dan boleh muat 2 extra mattress.  Every rooms ada Water heater dan Hair dryer.  The best part is, Cabin di blok S betul-betul mengadap Gunung Kinabalu.


Suhu malam di Kundasang mencecah 13°C. Sila pakai baju 3 lapis macam i kalau takmau kesejukan tapi sebenarnya, even dah 3 lapis camni pun, sejuknya tetap terasa.

Bilik Super Deluxe sangat luas dan selesa.


Petang-petang berehat di verandah sambil menghayati kedinginan alam di sini.

Aiman and cousins.  

Gunung Kinabalu from our room's balcony.  

Bukak pintu bilik nampak gunung. Cantik, kan.

Bilik Superior Deluxe yang kami duduk berharga RM250 semalam.  Kalau mau ambil Pakej yang berserta Breakfast dan Dinner it will be RM300.  We didn't take the package sebab kita mau pergi ke luar untuk 'explore' apa yang ada disini.  All in, all in .. its a very nice place to stay.  Sapa nak duduk sini sila book awal-awal kerana bilik disini sentiasa penuh terutamanya yang 'mountain view'.  Ok dah.  Sekian perkongsian Misz-ella tentang Kinabalu Pines Resort.  Tq baca. Bye.





8 comments:

pinky said...

semua gambar cantik...muka KC pakai hook tu pun cantik...=)

Yana Halim said...

menarik sangat ni! Haihhh....lambatnya august!

gadisBunga™ said...

bukak pintu bilik...nampak gunung. siyes ohsem!!!

tenku butang said...

wow.. cantik pemandangannya

JaSSNaNi said...

wow.. cantek sangat permandangan gunung kinabalu tu.. price pun resoanable.. :) ue la, bukan selalu nak tengok mountain tu kan.. sesekali pi sana je.. :)

Mama Zharfan said...

siyes sgt cantik!!! lokasinya jauh ker dari bandar KK?

Kniedaz said...

Subhanallah...cantiknya..teringin nak ke sana..kalau ada rezeki ble la p ngan family ^_^

chemie said...

aku lagi la..

haram xpernah sampai lagi ;(