Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Letting Go. End It. Move On. Gunting Rambut.

Dalam hidup ni kan, akur lah yang Takdir itu milik Allah.  Percayalah yang Kun Fa Ya Kun itu milik Dia.

Kadang-kadang, kau takkan percaya bagaimana sesuatu yang dulunya kita sangat-sangat hendak, suddenly we Let Go. We End it.

Tapi nak capai tahap 'give up and letting go something that you really want is not easy'. Nak 'End it' bukan senang.  Perlu ada sesuatu yang kuat untuk mendorong kita ke arah itu. Bad experience, maybe.  Bad treatment, perhaps or maybe rejection. Yang pastinya, its all about frustration.  Kekecewaan mendorong kita agar melupakan kehendak hati dan melepaskannya pergi.

Bertabahlah.  Mungkin ada hikmah yang kau tak nampak bakal muncul kemudian hari. Believe me that God has his plan for us. Mungkin yang lebih baik ganjaran untuk kau nanti. Sapa tau, kan. My advise is, just move on with life no matter how big is the hurt. Pelan-pelan langkah dan jangan pandang belakang.

By the way, gunting rambut pun dah naik harga sekarang.  Lepas ni akak nak simpan rambut bio panjang tak nak potong-potong dah. Hihihi.  Sayang jugak nak let go rambut yang panjang tapi bila orang cakap waaaa .. u looks like sweet 17th, not like 40.  Mesti u ni selalu hepi.  Hurmmm .. Saya tak da rahsia awet muda selain dari sentiasa berfikiran positif dan bersihkan hati. Rahsia awet muda yang lain saya tak da. Just lead your life to be happy all the times. Life is easy. Jangan kita sulitkan. Kannn ..

2 comments:

Hasnida Ismail said...

nasihat yang di atas ni memang berkesan di hati saya. tq misz-ella.

Hasnida Ismail said...

nasihat di atas memang menginsafkan misz-ella. tq