Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Our First Hi-Tea

Our first family Hi-Tea was held at Mom's.  Anak cucu sume balik mengadap Granny.  OhMyyy .. riuh rendah rumah Granny.

Strawberry Muffin by Misz-ella, Macaroni baked cheese by KY, Mama buat our favourite Tahu Sumbat.  Tahu Sumbat my mom very marvellous i tell you ..

Desert Jawa - Tahu Goreng, Tempe Goreng & Kentang Goreng & Timun cicah Kicap Cili Api by my brother Angah, Mama buat Bihun Goreng, Roti Putih dan Kuah Durian i bawak dari rumah. Adik bawak sayur organik mentah sebab dia baru sampai dari melawat kebun sayuran di Bukit Tinggi .. tak sempat nak masak nah korang masak kat dapur sendiri, kata dia. OhLaLa adik i sorang ni.


Sebelum Maghrib, our first Family Hi-Tea settled and masing-masing pun balik dengan 'tummy' yang penuh berisi. My family kan, macam ni la. Sikit-sikit .. Jumpa. Ada chance .. kita pergi jalan-jalan sama-sama .. once a while kita bawak anak-anak 'swimming together' .. sometimes kita 'dinner' sama-sama. Dalam hubungan kekeluargaan, yang penting bersatu hati.  Jangan dengki mendengki sesama sendiri and we must always support each other.  Saya sangat bersyukur punya adik beradik yang saling membantu dan menyokong satu sama lain dan sentiasa hidup dalam aman dan harmoni. Alhamdulillah .. Rezeki Allah SWT bagi dengan berbagai cara dan ini salah satu darinya. Moga berkekalan sampai bila-bila. Amin.



5 comments:

JunAina said...

Bestkan KC kalau semua sekepala, Aina dua beradik je pun duduk Kajang lain2 semua kat Perlis tp kalau balik banyakkk aktivitinya jugak...

CikLily Putih said...

sedapnya menu hi tea, memacam ada..

Tina Othman said...

meriahnya makanan kc

diana said...

UNtung la kakchik rapat dengan adik beradik .kita dengan adik beradik tak rapat .mungkin sebab masa kecik semua duduk asing2..jadi tak banyak benda la nak kongsi dengan depa..

munna said...

Seronok macam ni... Berkumpul ramai2 makan2....