Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Angkuhkah Bongkak?

Kadang-kadang saya tak faham kenapa ada orang bersifat sangat angkuh lagi bongkak like I'm the boss or I'm the powerful here you know.


Kuat mengarah sini sana .. seolah dia berkuasa semua orang kena dengar cakap dia.  Terlalu mendongak ke langit, lupa nak pandang rumput di bumi.

Pangkat, darjat semua pinjamanlah.  Harta dunia semata.  Mati esok tetap sama tempat kita.  Berdoalah.  Berdoalah agar kita tak jadi macamtu.  Berdoa lah agar kita sentiasa merendah diri, saling bekerjasama, bantu membantu dan saling menyokong sesama kita selalu. Hidup macam rantai .. lebih bagus kalau hulur tangan sama membantu dari mengarah semata.  Lain manusia lain ragam. Yang baik jadikan teladan .. yang buruk jangan kita ikutkan. Sekian.


2 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

saya pun boss kak.. kat blog sendiri kiki.. pada anak2 sendiri kiki

kakyon said...

abaikan orng camtu kakcik..*macam arahan jer..hehe