Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Butterfly Girls Night Out @ Indulge, TGV 1Utama

Hello readerss .. Today Misz-ella nak 'share'  satu pengalaman yang 'Fun-Fun' .. yang hepi-hepi yang i dah experience minggu lepas so sekarang nak kongsi dengan korang kat sini.




GIRLS NIGHT OUT on 27th AUGUST 2014

Butterfly is one year already
Little Black Dress
Fine Dining @ Indulge, TGV 1Utama
Exclusively for selected Butterflies only
Butterflies watch LUCY together
123 Cheese Photobooth & MUSE by Watson will be together with us


This is the info that i have been memorising for days and it makes me feel so excited!! Siapa la yang tak excited dapat 'attend' Majlis Makan Malam Eksklusif di Indulge, TGV 1Utama bersama 29 orang lagi 'Butterfly' untuk meraikan Ulangtahun Pertama Komuniti ini  and not only that .. we are going to watch LUCY together and MUSE and 123cheese photobooth is together with us. 
Setiap ulangtahun haruslah diraikan dengan makan-makan and this time the Concept is Fine Dining. The location is Indulge, TGV 1Utama. Setiap kejadian haruslah dirakam buat kenangan dan kali ini 123cheese photobooth gona snap snap snap our photos. Cool babes!! Dan seharusnya lah wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan maka bila MUSE by Watson turut bersetuju meraikan Butterflies ini, i want to say Good Job Tammy!! Big Thanks to TGV, 123 cheese photobooth and MUSE by Watson. All of you makes us excited and happy.

The Dinner Venue ~ Indulge, TGV 1Utama

As one enter the lounge they will be welcomed by soft jazzy tones.  The environment is so cooling and romantic. Best la tempat ni ~ that was my feeling as i enter Indulge at TGV1U.

Indulge yang dilancarkan baru-baru ini mempunyai Ticketing Counter nya sendiri, lounge, dining area dan 2 panggung eksklusif lengkap dengan 'reclining chairs and personalised call-waiter-service'. Kedua-dua panggung tersebut boleh memuatkan 32 dan 40 orang dalam satu masa.  Indulge adalah panggung wayang yang mempunyai konsep yang sangat unik di mana dari luar, kita sudah dapat merasai keistimewaan dan kelainan pangung wayang tersebut.  Sudah ada elemen 'WOW' dengan hanya memandang panggung tersebut dari luar.

Some of the Butterflies during the Event. Before the Dinner starts, we mingle around, get to know MUSE by Watson more by visiting their booth and get ourselves a free sample to bring home. Hepiiiiii ...






Sambil tu kita ambik gambar. Props, backdrop prepared by 123cheese photobooth. We really had a good time choosing, playing and posing with the props and had a great time together. Congrats 123cheese Photobooth .. You really know that Girls Just Wanna Have Fun!!

Selfie with Tammy ~ The Founder of The Butterfly Project Community. Thanks Tammy. U have done a great job a year round and we are praying for more. We Love You So Much Tammy. Muahhh *flying kiss*

An Opening Speech by Tammy.  Setahun bersama Butterfly Komuniti .. produk-yang dibawa oleh Komuniti Butterfly yang diterajui oleh Tammy semuanya sangat bagus dan berkualiti dan malam ini kami bersama TGV Cinemas, salah satu rangkaian pawagam terbesar di Malaysia untuk meraikan Ulangtahun Pertama komuniti ini. Terima Kasih TGV kerana sudi meraikan kami disini.

A welcome note by TGV representative. We were given detailed explanation about Indulge .. the dinner .. and by this time Misz-ella dah tak sabar-sabar ... nak makan .. nak tengok LUCY dengan Butterflies ..

Suasana dalam lounge yang sangat cool dan romantik.  Warna ungu dan kelabu menghiasi dinding, makan malam bertemankan muzik jazz menambahkan lagi rasa cool, tenang dan damai dihati.  Konsep Indulge yang menggabungkan 'Fine-Dining & cinema entertainment' menimbulkan suasana mewah dan pasti memberi pengalaman yang berlainan tatkala berhibur disini. Try it. You will love it.


The Butterfly Project 1st Anniversary Dinner Menu ~ exclusively prepared by Indulge, TGV 1Utama.  

Ivy Kam from foodmsia, Rane and Jannah are my tablemates during the Dinner. Seronok dapat luangkan masa dengan diaorang sebab biasanya bila jumpa di Event, we have to focus on the product explanation, so masa untuk mengenali sesama sendiri adalah sangat limited tapi untuk Majlis Makan Malam ini, our mind is really free. We only focus on each other, enjoy the dinner, watch movie together. Misz-ella dah banyak kali jumpa Raen dan Jannah masa Event tapi tak berpeluang untuk kenal dengan lebih dekat sebab lepas Event, terus balik. Tapi malam ni, during the Dinner, we chat about ourselves, we share our thots together, we jokes, we laughs, we get to know each other more and more. We really spend a quality time together. What a wonderful and superb night we had that night!! Hepi la kitorang ..

THE FOOD AT INDULGE

Salad ~ Pumpkin Salad and Smoked Duck Salad
Both are nice.  Misz-ella makan sampai licin. Nasib baik daun hijau tu i tak pandai makan .. if not i will eat the daun also. The Pumpkin Salad is so nice till Ivy asked the Chef ~ How did you cook this? Its sooo yummy !! To be honest, the Pumpkin Salad was so nice until Misz-ella rasa nak lagi. Tapi malu la kan nak mintak tambah so never mind .. i will definitely repeat dine-in here again for this super delicious Pumpkin Salad. It so Sedap lah. Sedap sangat.

Entree ~ Stuffed Potato Skins and Lamb Koftas
Both are so yummy tapi untuk orang yang kurang suka garam macam Misz-ella .. mungkin boleh kurangkan sedikit garam dalam Lamb Koftas tu but still .. its yummy especially when you eat with the salad. Sedap!! Stuffed Potato tu pun lembut, sedap dan crispy.

Mains ~ Grilled Salmon, Grilled Lamb Rack and Cajun Chicken
Memandangkan kami dijamu dengan kesemua 9 hidangan utama di Indulge, maka kami diberi hidangan yang lebih kecil tetapi bak kata Ivy .. I dont mind to be served with this small portion cos this is just nice for our little tummy. Maybe Indulge should consider to include this Combo Meal in the Menu so that in future we can enjoy all. Hehe.

The Grilled Salmon is so fresh and juicy and the lemon butter sauce served together with the salmon add extra taste to it. I love it.
Cajun Chicken memang menepati citarasa Misz-ella.
And for the Grilled Lamb Rack, the lamb was soft and juicy and the sauce is perfect. I love the 3 main dishes served during the Dinner. Sedap sampai teringat-ingat sampai rasa nak bawak 'Darlingss' datang sini. Yess!! I will. I will definitely dine here again with my Darling cos i enjoy the food, the environment .. etc .. etc.

Ahaaaa .. There was also a Best Dress Competition during the Dinner. Rugi la i tak melawa habis-habisan. Misz-ella 'recycle' baju lama je .. kalau tau ada Best Dress Competition rela ku mengempiskan dompet sebab Hadiah Utama adalah sangat mewah tak mampu nak menolak ~ Skin Care set worth RM500 from MUSE by Watson and it goes to Cindy.  Caroline di tempat ke dua dan Sabby di tempat ke tiga. Yeayyy *tepuk tangan*

So readers please remember ~ Jangan lupa melawa masa menghadiri Jemputan Makan Malam dan cubalah menepati Tema yang ditetapkan mana tau ada 'Best Dress Competition', kan .. tak la gigit jari macam Misz-ella nanti. Hihihi.

After the nice, delicious, cooling and tempting Dinner we were ushered to the Indulge Cinema to watch LUCY!! Yeayyyy its LUCY and we gonna watch it together.  Yeayy!

Indulge 2
Panggung wayang sekarang bukanlah hanya sekadar hiburan .. malah juga sesuai untuk diadakan 'product launching', 'wedding proposal' *auwwww .. romantic*, press conference dan jugak 'Company Annual dinner'. Misz-ella rasa kan, sangat la best kalau Boss-boss boleh bawak staff ber 'get-together' di Indulge, TGV sekali sekala. Belanja staff makan lepas tu tengok wayang sama-sama. Apa kata Boss? Ok tak Boss? Hihihi.

Indulge juga sesuai untuk majlis persendirian dan korporat dimana perkhidmatan Katering disediakan dengan atau tanpa tayangan filem. Means if you are interested to have a function in Indulge without the movie, Yes you are Welcome. 

So now, lets check what we did inside the Indulge's cinema ..

Misz-ella pilih Love Seat ber 'couple' kan Si Jannah. Love Seat sangat sesuai untuk pasangan yang mahukan tempat duduk 'just for you and me'. Cuba tengok bagaimana besar dan selesanya kerusi di panggung wayang Indulge sampaikan bukan Misz-ella dan Jannah sahaja, Cik Lily pun boleh duduk sama.  Kerusi dua orang boleh duduk bertiga. Selesa you alls ... ruang kaki pun adalah amat selesa sampai kitorang bukak kasut dan susun kat depan sebab nak baring. Seat boleh 'recline' .. jangan over recline ye kawan-kawan nanti ber rock and roll korang kat dalam tu. I am always worried about the cold temperature of cinemas in Malaysia tapi jangan bimbang sebab setiap Kerusi disertakan dengan selimut yang buat kita rasa sangat 'comfort' while watching and dont feel like going to the 'ladies' banyak-banyak kali. Hihihi.

The Desert ~ Panna Cotta and Nutty Tortilla Banana
Both desert served inside the cinema. Sambil tengok movie sambil borak dengan Jannah sambil makan. Nutty Tortilla Banana sangat sedap .. ada rasa peanut butter, ada rasa pisang .. sangat crunchy and tasty. Panna Coota teksturnya sangat halus .. lemak berkrim dan sedap. Jangan risau susah nak makan sebab saiznya besar sebab setiap hidangan 'served' in the cinema akan dipotong kecil bagi memudahkan kita menikmatinya dan setiap 'seat' dilengkapi dengan 'bell'.  U need help from the Waiter .. just press the bell and they will quickly attended to you. Easy, right.

It was a wonderful moment spending Quality times together with the Butterflies that night.  The environment was superb .. the food was super delicious .. the accompany was great .. LUCY is the best. We went back feeling happy. Congrats to Tammy who worked hard for this Event and Big Thanks to Indulge 1Utama for having us here. We had a great time.  Hepilah.

For those of you yang ingin merasakan pengalaman menonton secara eksklusif di Indulge seperti Misz-ella, visit here for more info. Indulge dibuka dari 11 pagi dengan tiket berharga RM45 sahaja (meals not included).  Rasai pengalaman menonton secara eksklusif di Indulge. Do not worry of not enough time for meals before movie because Food can also be serve inside the Indulge Cinema. Convenient, right. So readers ... lets watch movie at Indulge, TGV 1 Utama and experience the luxury fine-dining + entertainment at your own comfort. Bye readers. Tq for reading.












2 comments:

Diana Rashid said...

kuliot muka kakchik makin cerah..sebab Epyra kah??

Cindy Tong said...

hahah gigit jari yer??? hhahaha