Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Private Ladies Disco Night at Puan Sri Sabrina's Resident


Dalam hidup Misz-ella, Misz-ella paling banyak belajar tentang kehidupan. Setiap hari adalah penuh warna .. setiap saat adalah istimewa.


Kerja Misz-ella sebagai Blogger mendedahkan Misz-ella kepada banyak perkara dan menemukan Misz-ella dengan ramai personaliti terkenal dan Misz-ella sangat bersyukur kerana berpeluang belajar banyak perkara dari mereka dan salah seorang personaliti yang Misz-ella kenali dan kagumi adalah Puan Sri Shariffa Sabrina Syed Akil, isteri kesayangan Tokoh perniagaan terkenal, Tan Sri Syed Mohd Yusof Tun Syed Nasir.

Baru-baru ini Misz-ella terima WhatsApp dari Puan Sri menjemput Misz-ella ke rumahnya. Ada "Disco Night" kata dia. Tak berfikir panjang dan tidak banyak bertanya, Misz-ella terus bersetuju. Well .. mengenali Puan Sri Sabrina, beliau sangat baik .. cair hati Misz-ella dengan kelembutan dan kebaikan hati budinya .. mana mungkin Misz-ella menolak jemputan dari Puan Rumah yang disayangi ramai ini.


Myself, Puan Sri Sabrina, Pam and her lovely sister, Ai Li

We were welcomed and greeted with smile by Puan Sri. She dressed up like a barbie doll .. Stunning! Flowery mini dress with a touch of lace on the sleeve and that dancing shoe ..OhMy .. cantiknya!

As usual, setiap pertemuan dengan beliau adalah sangat manis, menggembirakan dan menenangkan hati. Puan Sri is a lady with a nice charisma and full with positive aura. Pernah dengar tak orang kata, kalau kita nak tau orang tu ada positif aura atau tidak, cuba periksa diri kita selepas kita habis kan masa dengan dia. If she has a positive aura, kita akan turut sama dapat aura positif itu .. ringan kepala bila berpisah dengan dia. If the person has a negative aura, kita akan rasa sakit kepala atau tak sedap badan bila berpisah dengan dia and as far as I remember tak pernah lagi Misz-ella pulang dalam keadaan negatif setiap kali pertemuan dengan Puan Sri.

Met new friend, Datin Surina at the event and that is Rizal, salah seorang dari orang kuat PEKA. Nice to meet you Datin. Terima Kasih kerana masih berhubung dengan Misz-ella melalui WhatsApp selepas dinner ini. Sesungguhnya silaturrahim itu sangat indah. Till we meet again, k.

Me and Adilla

Then the pretty Adilla arrived .. and that is Corin and Kak Yati *PA Puan Sri* in the pic!

Dan semakin lewat malam, makin ramai tetamu datang. The food were great ~ Misz-ella berkongsi Nasi Goreng dengan Pam, Pasta, BBQ and not to forget the lovely dessert  .. sagu gula melaka, kueh mueh and cake *hasil resepi Puan Sri sendiri* ... sampai hari ni teringat-ingat akan kesedapannya.


And soon after the dinner, we adjourned to the Dance floor located in Puan Sri's beautiful resident. Puan Sri is a natural dancer *she love dance*, President of Women's Sports and Fitness Foundation Malaysia (WSFFM), President of Pertubuhan Pelindung Khazanah Alam (PEKA), Owner of Tanah Aina Resorts, Tanah Aina Cafe and Ladies Fitness Centre in Shah Alam *please wait for my entry about this beautiful fitness centre*



Beautifully decorated with balloons, lights and music by Mr. DJ and Yess!! It is a private party hosted by Puan Sri. A very healthy party ~ no alcohol served and for ladies only. I Love It!! Sweating and burnt calories gained from one event to another .. an awesome way to end my Friday. Yayyy !!




And suddenly ...  It's a celebration for Tan Sri's birthday. We sang Happy Birthday song and Tan Sri cutted the birthday cake. 


As usual, Misz-ella sangat suka melihat sesiapa sahaja meraikan cinta. I always believe in the power of love. Tanpa cinta, tak ke mana hidup kita, kan. Selamat Hari Jadi Tan Sri. Semoga sentiasa berada di bawah lindungan serta kasih sayang Allah SWT. Amin.

Lepas tu kita selfie.

The lovely Pam. We always enjoyed each other accompany.

Kalau orang kata Misz-ella memilih kawan, Ye memang betul. Saya sangat memilih .. I always love to spend time with a positive person. Puan Sri Shariffa Sabrina memang idola Misz-ella dari dulu lagi kerana kecekalan hati dan kebaikan hati budinya. Beliau sentiasa mengingatkan Misz-ella bahawa dalam hidup ini, sentiasalah merendah diri dan tunduk ke bumi kerana pada akhirnya kita semua adalah manusia ciptaanNya. Terima Kasih Puan Sri kerana mendidik kami melalui personaliti Puan Sri yang tersendiri. I will always remember that .. In Sha Allah.

All in .. all in .. I had fun spending my quality time with this group of beautiful people. Thank You Puan Sri for having me. Saya sangat bertuah kerana berpeluang mengenali Puan Sri dan menjadi tetamu di rumah ini. Semoga ukhuwah ini berpanjangan. Amin.

0 comments: