Thursday, August 18, 2011

Sesekali berduaan

Sesekali dapat berjalan hanya berdua dengan My Bodyguard,, 'heavennn' sangat-sangat. Sapa cakap rugi tak da anak perempuan. Ai oke jer .. anak sedara perempuan ai ramai dan dah macam anak sendiri. OK la tu .. sikit pun tak rasa rendah diri. After all, rezeki Tuhan bagi. Perempuan ke .. lelaki ke .. tetap Alhamdulillah.

Memandangkan abah Aiman 'outstation' kerja-kerja menyopink baju raya terpaksa ai uruskan sendirian. Tak de hal .. dah biasa. Janji 'budget' nya udah siap sedia. Hihi. Lega rasa hati bila semua persiapan raya Aiman selesai sudah. Almaklumlah .. ai kan superbizi. Hihi.

Bila penat, kita cari 'port' untuk rehat ..

Merenung jauh anakku. Penat ke? Lapar ke? Sabar eh .. Posa!! Hihi

Aik?? Tetiba ada makanan? Kata posa tapi makan? Hihi. Owh .. yang ni ialah aktiviti selepas pulang dari bersopink dengan anakanda kesayangan. "Main masak-masak di dapur sendiri seorang diri"  ~ Sayur buncis + carrot dan udang. Sedap weih ai masak. Tak caya sudah ... Hihihi.

Paru goreng berlada + kentang

 Kari Tulang dengan kentang

Cokodok bawang + carrot dan udang kering. Memang tak kena dan tak cukup bahannya tapi dah tu je yang ada dalam peti es. Nak kuar gi kedai malas. So, kita 'On' je la projek cokodok bawang kita dengan apa yang ada. Eleh .. kurang bahan pun licin apa diaorang makan .. Hihi.


14 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

jarang pergi shopping sendiri sebab biasa hubby yang buat pilihan baju anak dara me :p

masak sndiri memang lagi puas hati :)

eliyaezlinalias said...

wahhhh! shopping ngn BM eh!

Mamaleesya said...

ensem aiman ni hihi

wah pepagi dah buat terliur ni kak ella...dah la mar terlajak tak bangun sahur pagi tadi wuaaa

diana said...

tengok pun tau sedap...
aiman ada gepren dah??
opocot!!tertanya soalan tu pulak...
hhehh

rara pinkmafia said...

wahhhh KC beshnya shoppink raye =)

♥Aien Najwa♥ said...

aduh kari !! ermmmhhh !!
sedapnyer..
waaa..dah shopink raye erk..
semangat kene ader..hehe..

Daddy Ziyyad said...

kari tulang & kentang sangat sedap! :) dah abis shopping? saya baru nak shopping..ekeke

myra yusreena said...

ehem..mama ngan anak da mcm bf/gf..hihi

makdara TERdiva said...

bila dah siapkan utk anak2, lega rasanya :)

Aku Ibu Muda said...

tak sabar tggu anak dara besar..nk jalan2 shopping ngan dia je, papa tinggal! haha....

ShErA said...

seronok la baca pasal kakchik dgn anak kakchik... mesti seronok ada anak remaja kan... :)

nazirah said...

wow.. nyummy laa.. kacang buncis u aish tergoda i.. hehe.. pes time tengok cekodok bwg tu cmpr karrot macam menarik nk try wat la pasni huhu ;)

Melati Qistyna's Mummy said...

My fav paru cili tu, tp x pandai masak sendiri.... Huhuhhu

Ardini Humaira said...

nanti KC wat entry persiapan raya tu tau. hehe nak amik mood raya KC la :D