Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Terkenang-kenang

Bermula awal Ramadhan, asyik terkenang peristiwa semalam. Yang duka .. yang sedih .. yang hiba .. yang menitiskan airmata. Pilu dan hibanya hati menghadapi kehilangan .. hanya yang pernah melalui mengerti rasanya.

Setahun berlalu. Ayah (My Father in Law) meninggalkan kami tanggal 27 Ramadhan menemui Penciptanya. Semalam buat tahlil untuk Arwah. Menitis airmata. Masih rindu pada Arwah. Terdengar-dengar suara Arwah memanggil ku dengan panggilan Kak Long. Teringat senda gurau Arwah. Terbayang wajah ceria Arwah menyambut kepulangan Menantu KL nya. Till todate, i found it's difficult to find someone like Arwah. Tahun lepas .. tiap hujung minggu lepas sahur .. aku 'drive' bertemankan Aiman dari KL-Taiping .. menziarah Arwah yang sakit di hospital. Kini semua tiada lagi. Really miss Arwah. Moga roh Ayah ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Amin.

13 comments:

pinky said...

amin....

pena rozie said...

amin...thn ni gak kali pertama tanpa ayan mertua jugak.

Faten Rosli said...

amin.. semoga arwah ditempatkan dlm kalangan org beriman..

eliyaezlinalias said...

alfatihah~~~

Aida Azryn said...

Amin.

kak,miz u! :(

CT said...

Amin...moga tabah dgn dugaan idup ya KC :)

Ct Arina said...

alfatihah utk arwah..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

moga rohnya aman di sana sis..amin

fahmie firas said...

I Lost my biological father 11 years ago,
yeah da many years had passed,
the more we miss him,
plus, we feel that time to hug father was not sufficien yet.
Takziah untuk sis.
Best Entry Ni
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.

http://fahmiefiras.blogspot.com/

MamaYatie said...

amin! sentiasa la sedekah al fatihah utk arwah

ziana said...

KC, qaseeh ada satu permintaan ni..sampai termimpi smlm.. Apa kata KC ambik gambar ni tapi ikat tocang belakang..Rasa qaseeh...mestila lagi superb ni..Permintaan jer..Tak tunai pun tak kecik ati..

ziana said...

KC lagi skali..sorry permintaan diluar tajuk entry..

Melati Qistyna's Mummy said...

moga KC tabah, kita yg tinggal janganlah lupakan dia, moga dia baik2 saja di sana....Aminnn