Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bulan puasa sume orang berlumba?

Bulan puasa, sume orang berlumba-lumba. Jalan raya sesak .. ofis awal dah lengang. Mana taknya .. sume makan serentak. Maka .. berlumba-lumba lah kita mengejar masa. Apa pun, berhati-hati di jalan raya. Ada sesetengah pemandu di bulan puasa ni entah ke mana hilang tahap kesabarannya. Tau la mengejar masa but still .. HATI-HATI. Bahaya la 'rushing-rushing' ni. 

Dah 12 hari berpuasa .. bukan selalu dapat berkungfu dan bertaichi di dapur sendiri. Bila ada peluang, berkobar-kobar semangat nak main masak-masak kat dapur. Asam Pedas  is my forever ever favorites. Paling top dalam senarai lauk kesukaan. Masak lemak dan Gulai Kari lambat lagi nak ambek tempat 'dia' ni. Hihi. Yang ni guna Ikan Siakap. Kita terror oo masak Lauk Asam Pedas. Sedap tau kita masak. Eh .. masuk bakul angkat sendiri lak eh? Sori .. Hihi.

Sawi Bunga goreng  dengan 'Oyster Sauce'. Sumpah sedap. Tak tipu. Hihi.

Ayam goreng memang favourite anakanda tercinta. Hmmm .. tu je la yang sempat. But still .. Alhamdulillah. Berjaya kita menyelitkan acara main masak-masak di dapur sendiri sempena Ramadhan kali ini. Rasanya ni kali ke 3 kot?? Eleh .. baru 3 kali masak-masak di bulan puasa dah kecoh!! Orang lain masak hari-hari tak kecoh pun!! Eh .. mestilah. Ai kan sokmo bizi. Hihihi.





14 comments:

MamaYatie said...

lebih kurang la kita kc..baru 3-4 kali sempat main masak2..redha jer la

Aku Ibu Muda said...

nampak lazattttt....nak sikit :)

Pia said...

"walla sedap2 belaka menu kc ni..hehhe baru 3 x ker,saya ni masak hari2 tau..."

qemaishak said...

kakchik bagi resepi asam pedas sedap tu, qema fail bab masak asam pedas ni huhu

kakngah said...

ramadhan tahun ni kakngah berjaya masak hari2 :P
ye la.. dah duk rmh ni..
dulu masa keje.. hari2 made in param gak cam org lain...
hihihi!!

::atirah:: said...

besttnye kak tgkk seme mknn tu..nnti leh aajr..hehe

Princess Nur said...

sedapnya nampak asam pedas tu kak chikk..bila la nur bleh makan ye..huhu

Melati Qistyna's Mummy said...

best tgk asam pedas, kita pon paling atas menu asam pedas tu KC :P

alinac lover said...

yong suka jgk asam pedas :)

Ct Arina said...

siyes asam pedam kc nampak mabeles! melelehhhh T_T

eiela said...

sedapnya sawi tuh..

dhiera said...

terliur tengok makanan~

NaniRostam said...

amboi masak tak ajak makan pun....tertelan telan air liur tengok masakan orang nih......

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

asam pedas ikan tue nampak sedapppppppppp sangatla