Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Main masak-masak

Teringinnya nak main masak-masak di dapur sendiri. Akhirnya, masuk hari ke 3 baru kita berjaya jadi "Chef" untuk famili kecik kita seterusnya berbuka dengan Juadah berbuka puasa hasil air tangan sendiri. Eleh .. masak simple-simple jer .. bukanlah meriah atau 'grand' gila macam "Chef-chef" lain. Kita main rebus-rebus, campak-campak dan tabur je. Pastu siap .. dah boleh makan. Eh .. nanti!!! Tunggu "Azan Maghrib" dulu. Ambek bau je la sementara tu ye. Hihi.


Sup Tulang

Ikan Siakap Goreng. Mula-mula ingat nak buat sambal tapi bila fikir balik, Ikan ni kalau makan yang digoreng 'plain' akan lebih terasa manisnya.

Ikan pekasam goreng. Hmmmm .. kita tak makan sebenarnya. So, this is not my choice. Kita makan Ikan goreng tu jer. Eh .. ada Kicap Cili Api jugak tau. Tapi gambarnya tak da. OK. Sekian sahaja Entry mengenang "Main Masak-Masak di dapur sendiri sempena bulan puasa tahun ini. Terima Kasih baca ye. 



25 comments:

Ct Arina said...

sup + ikan goreng + sambal kicap mmg mabeles + perfect! ;D

ziana said...

I like Pekasam...

Qaseh said...

wahhh sup tulang tuu mmg meletup...

ikan pekasam pun sedappp dah lama xmakan.

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Wah sup tulang tengah tak sihat nih kalau berbuka nasi panas dengan sup tulang dah pun terangkat..thumbs up ;)

alinac lover said...

msk sndri lg puas hti kak kan

Mama Zara said...

pekasam...favourite wani tu :)

Isteri Encek Bard said...

KAKCIK IKAN PERKASAM GORENG MEMPERSONA GITUE

rara pinkmafia said...

huaaaa sup sedapnya.nk mkn sup lah buka ni.

eliyaezlinalias said...

kc smlm ek jumpa kakak cantik!!!!!
pingsan dgn persona kecantikan dia!

Melati Qistyna's Mummy said...

Kc, Kita pon Lau Ada ikan grg, mesti Ada kicap + cili api.... Terangkat.... Ngah taip pon kecur huhuhuhhh

Melati Qistyna's Mummy said...

Sedapnye tgk sup tulang tu, my fav :P

hpmurah2u said...

sedapnye...sib baik pose..hehehe...jom tgk handpon kat blog sy...tq

Qaseh dalia adelia said...

gulp telan air liur

Farah Shamsudin said...

wah!! pekasam kak! feberet sy tuee..

Tina Othman said...

sedapnya sup tulang, tina pun tak minat pekasam, asal makan je mesti pening kepala

ShErA said...

pekasam tu... lama betul tak makan...

Daddy Ziyyad said...

Sup tulang!! Best...
Memang sesuai sgt dibuat berbuka..

munna said...

feveret munna ikan pekasam tu...

Mamaleesya said...

wow...nyum nyum...

sarah-najwan said...

sup + ikan pekasam=terangkatttttttt

diana said...

petang ni kita maak sup daging..:)

el said...

rmi tul wat menu ikan pekasam ni yg wat el nk g carik ikan pekasam...
betul tu ikan tu wat goreng baru best

makdara TERdiva said...

baru minggu ni nak import pekasam & ikan kering dari teluk intan :D

Mama Likha said...

adui kc.. yg simple mcmni lah blh bt bertambah 2-3 pnggan ni... btul tak :)

Cik Eka said...

eka mmg suka pekasam..makan ngan nasik panas memang terasa..

tapi eka jarang beli..sebab nenek yg buat.nenek buat memang sedap..buh bawang besar,bawang putih,cili burung...

memang mak mentua lalu pon tak heran..hehe