Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Tini's Studio Red Party

Helping My sifu @ friend Kak Tini with her first studio event is a big fun to me.  Seronok tengok 2 team berentap dalam pertandingan Aerodance bertemakan Latino Music. I tak masuk cos i am part of the comitee.  Misz-ella in-charge bahagian door gift, finding and preparing lucky draw and competiton gift.  Cukup la saya jadi tulang belakang yang kuat buat kesayangan saya.  Majlis hebat, saya tumpang gembira.

Hari Ahad malam kami bungkus Door gift di studio, bincang aktiviti, warna tema dan macam-macam lagi. Isnin finalise the menu, order gifts and Tuesday pukul 4 petang Misz-ella zasss lelaju ke Pasar Seni untuk mengambil the gifts ordered.  Sampai rumah pukul 6 petang, Mr Bodyguard Si Aiman mahu makan, so Misz-ella makan sambil prepare Lucky draw tiket (nasib baik kat kedai kawan), balik rumah sambung lagi kerja sampai jam 8 malam.  Quickly get myself ready dan terus ke rumah my darling Doktor Rozzana dan Nana sebelum tayar keretaku golek ke studio.  Sampai Studio pukul 9, just nice cos the Dance Competition was about to start.

Me, Teacher Tini n Umi. Masa ni Kumpulan Oren tengah buat persembahan.  Umi will fly to Europe and Singapore for her exhibition tak lama lagi.  Hai la kawan, bakal sepi langkah tariku without u.  

Yang depan tu Kak Long, yang bertopi tu Zura Helme dan sorang lagi tu Rafeah.  Hepi gila dikelilingi orang-orang yang mempunyai minat yang sama. Bersenam untuk kesihatan.


Hadiah-hadiah buat yang bertuah. Tupperware tuuuu .. bukan Tipuware tauu ..


Makanan buat semua.  Sedapnyaaaaa ..

 Sambil makan lepas pertandingan Aerodance ada Lucky Draw.  Yeayyyy .. kawan ku yang paling happening Si Jijah menang.




Amboiiii kakkkk .. ke main lagi sampai terbongkok-bongkok ko gelak.  Yeahhhh .. Rafeah jugak malam tu dapat hadiah.  Rafeah sangat bagus, sangat konsisten dalam bersenam.  Jarang dia tak datang class melainkan ada hal.  Teruskan Rafeah kita sama-sama bersenam untuk kesihatan.

Dr. Rozzana bestfriend saya pun menang juga. Yeszzz!!



 Johan pertandingan Aerodance adalah Kumpulan 2, yang memakai tag warna oren

Naib Johan  ialah Kumpulan 1, yang memakai sticker merah jambu di baju. Yeayyy .. best korang tengok dance movement dia orang.  Happening habis!!

All in .. all in .. they had a great time.  Suka diaorang sebab dapat macam-macam hadiah.  Jangan tanya kenapa saya berkaki ayam ye.  First sebab kasut saya mengalami kecederaan dan harus hantar ke Cobler, second sebab i AJK so jangan mimpi nak bersukaria even bergedik hatiku terkinja-kinja mahu menari bersama.  Best ooo Latino, banyak main pinggang dan kaki, harus pinggang kurang se inchi lepas tu. Hihihi











7 comments:

Irfa said...

ye betul
bersenam utk kesihatan
badan cantik adalah bonus ;)
seronoknya kalau sy dapat join kelas mcm ni

Ogy Nordin said...

Happening! Look at the food yummeh! :)

el said...

pas mkn bersenam..pas bersenam makan..hapening sungguh hehehe janji happy

Kniedaz said...

wau ada contest..mesti semua orang seronok...buat benda yang kita suka lepas tu dapat hadiah..hehe

Mama Zharfan said...

lapar la plak tgk pic mknn :) i love red kaler :)

Kesuma Angsana said...

meriah giler ni kc

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/