Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Belai Tummy

Perghhh ... sumpah rindu nak membebel kat sini. Tapi kannn . Apa kan daya .. masa yang bersisa hanya sedikit kerana saya very the busy but dont worry, dalam hati tetap tak lupa kat korang semua. Hmmmm .....  Paling best bila dapat membelai "tummy" dengan makanan sedap-sedap, kan ... Semestinya I Feel Good lepas tummy diisi. I Feel Good? Oh ya? Betul ke I Feel Good lepas membelai tummy dengan macam-macam tu? Ke lepas tu nyesal sebab 'terlebih muatan'? Hihihi.  Adoiiii ketat dan padat si "Tummy" tauuu ..

Roti Canai Telur Segera - senang dan cepat dimasak. Aiman suka  .. sebab telur dia banyak.

Kek Nipis Red Velvet + Choc Indulgence - Sepapan 36 slices baru RM49. Best gila rasa dua-dua kek ni. Nak cuba? Add Kek Nipis di FB dan berhubung terus dengan dia.

Kalau tengah stress makan coklat, perghhhh ... lega semacam je fikiran. Sekali beli 2 botol. Patut la gem .. gem .. gem ... 'gemukkkkkkk .... ' masa makan tak sedor diri. Hehehe.

Ini namanya Bihun Kung-Fu. Sesuka je bagi nama eh .. apsal ko tak bagi nama Bihun Silat ke .. Bihun Karate ke .. Bihun Taekwando ke ... kan ...

Bihun Soto .. masa tengok kan, macam best tapi  bila start makan, alaaaaaa .. rasa garam je ... *kecewa*

Yong Tau Foo - dalam banyak-banyak Yong Tau Foo i have tried, tak leh lawan yang Cikmin punya jugak .. tapikannnn .. Cikmin jauh nun di Bentong .. Kedai Bergerak Cikmin turun KL seminggu sekali je. Nak tau macamana sedapnya Yong Tau Foo Cikmin? Add Cikmin Macaron kat FB pastu jom kita beli sama-sama. Jom.


13 comments:

laskar pelangi said...

adesss!rasa nak makan plak bila tgk gmbr2 tu semua...hihi

:: Mrs.Eady :: said...

alaaaa kenape sedap sgt nie!!! :D

Kniedaz said...

Ala...KC ni suka tau buat saya terliur..mmmmm...yum yum

Mak Wardah said...

tengok gambar memang sedap....

Sukma Haron said...

nampak sedap tapi semuanya mengemukkan nanti...la nie tengah diet...

aima said...

bihun kungfu pun ada...khee...

munna said...

lapor.. lapor dah bila tgk kakchik tayang pic makan2 ni

JaSSNaNi said...

seronok ur tummy ye.. belai dia dengan sewajarnya.. hahahaha.. sedappppppp.. lapar ni..

Tina Othman said...

oh rvc, lama dah mengidam

Lydia Miza said...

Wah tgk kek dan coklat terliurrr

Kesuma Angsana said...

semua sedap2 tu kc ! hehehe

gadisBunga™ said...

kat opis ni ada sebalang choclairs. yang selalu saya amik makan bila tengah stress. masalahnya saya memang selalu stress. cuma untung sebab saya jarang dok kat opis. hahahaha!

deno said...

kecut air liaur deno... nyum2 :)