Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Anger and Sad. Marah dan Sedih.

Pandai kah kita membezakan antara sedih dan marah?

Kalau dia bersedih, wajarlah sebagai kawan atau peneman kita men 'comfort' kan dia, memujuk dan menyejukkan hati dia agar nyah segala duka.

Kalau kena marah, wajarlah bermuhasabah mencari punca kita dimarah.  Mintak maaf kerana dah mengaktifkan suis marah.  

Post mortem lah tiap kejadian dan belajar dari kesilapan atau mungkin berdepan dengan kebarangkalian 'kehilangan'.